Direktlänk till inlägg 21 juni 2010

Bronsålderskompisar i Italien

Av Annika - 21 juni 2010 23:09


Kollade in Vetenskapens Värld i kväll, på SVT2.

Och si....där var ju arkeolog-Lasse med sin nya stora fyndighet utanför Brastad i Bohuslän. En hel del diskussioner med honom. Kul att han fick chans att visa upp allt spännande han hittat.


Det har nämligen visat sig att i en dalgång i Italien har man EXAKT samma hällristningar som finns i Bohuslän. Jättespännande! Ingen annanstans i Sverige och ingen stans i Italien finns liknande ristningar.


Varför blev det på detta sättet? Tja, ingen vet.

Två enormt stora andliga center som på något vis hade utbyte med varandra.

Spännande!


Dessutom var Orm med. Men inte Minya. Sabla Orm, lyckas tränga sig in ÖVERALLT! :)


Annika - börjar bli sängdax snart...typ om en timme

 
ANNONS
 
Ingen bild

marieg

22 juni 2010 20:55

åh, har missat det, får väl kolla in om det finns på svt-play istället, såååå spännande låter det hela ju.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Banfields Blogg med Blogkeen
Följ Banfields Blogg med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se