Alla inlägg under februari 2010

Av Annika - 12 februari 2010 08:52


Det är fredag. Jag sitter och äter bran flakes och kollar på TV4 med ena ögat.

"Farsan" av Josef Fares har ju premiär, det var den jag provfilmade för uppe i Trollywood....när jag var så himla Dallas-snygg i håret. Men jag fick inte rollen. Och tur var väl det, filmen fick bara TVÅ solar av fem. Rätt dålig, sa dom. Ja, en sån skitfilm vill man ju inte vara med i!


(Jag kan övertyga mig själv om PRECIS vad som helst!)


Nu ska jag iväg ner till Ängelholm för ett Heal The World-möte.

Tillbaka i kväll.


Byeeeeee!


Annika - out on the roads again

Av Annika - 11 februari 2010 19:09


Åh SHIT vad jag är glad att jag tog på mig långkalsingar, två par underställ och fyra tröjor! Den här inspelningen var inte lika bekväm som den förra, när vi bara satt i en varm bil. Den här filmningen var SVINKALL!!!!


Jag och min kära man (nä, inte Clooney - men säkert mkt trevligare än han) gick längs Linnégatan och försökte få tag på en taxi. Vid ett övergångsställe lyckades vi till slut vinka in en bil. "Jaaa! Den stannar!" ropade jag och så sprang vi båda två fram till bilen.


Detta gjorde vi fem gånger medan filmaren i framsätet på taxin filmade våra förehavanden. Varje gång vi skulle ta om scenen fick bilen åka iväg längre ner på gatan för att vända. Och eftersom det var nästintill rusningstrafik tog det minst tio minuter innan den kom tillbaka igen.


Det var verkligen inte lätt att vinka in RÄTT taxibil där i mörkret när man bara såg strålkastarna. En gång var vi mitt ute i gatan i tron att det var vår taxibil som kom rullande, men insåg att det var en helt vanlig taxi. Snabbt hoppade vi upp på trottoaren igen, men till vår förfäran svängde taxin in och stanna.

"Har ni beställt en bil?" sa föraren.

"Näää!" sa vi.

"Vill ni ha en taxi?!"

"Näää!"

"Jag trodde ni letade efter en taxi."


I ögonvrån såg vi att vår filmtaxi kom alldeles bakom och nu stod ju riktiga taxin i vägen! Nej, nej! Åk! Åk!


Så snart riktiga taxin åkt iväg hoppade vi på nytt ut i gatan och skrek "Taxi!!" Vår filmtaxi gled snällt in på parkeringen. Undrar vad den första taxichauffören tänkte....   



Annika - stelfrusen, iskall, taxivinkare

 



Av Annika - 11 februari 2010 16:16


Sitter och småjobbar med diverse saker. Förberedelser för kursen nästa vecka, diskussioner med konsultkollegor, email, brev som ska skickas.


Inte har jag gått till Vårdcentralen, inte. Och eftersom jag inte kan fatta egna beslut om vad jag ska göra ringde jag till Sjukvårdsupplysningen. Tyckte dom kunde få bestämma över mig, så slipper jag ta ansvar :)


Om förkylningen varar mer än tre veckor, sa dom, så ska man pallra sig iväg.


Jaha. Tre veckor är på måndag. Jag får stå ut några dagar till. Jag är bara så "fed up" på det här nu! Det är nog mer min "fed up-het" som gör mig kinkig. Kanske skulle köpa nåt på hälsokost??


MEN - ikväll ska jag faktiskt gå på gatan igen. Eller vad dom nu vill ha mig till. 18.00 ska jag vara på filmbolaget för vidare transport till....nånstans. Och fler scener som ska "skjutas".


Och DET kan ju få en att piggna till. För TÄNK om dom slängt in nån ny motspelare, typ Johnny Depp eller Brad Pitt eller...tja, Brosnan går också bra.

Man kan ju aldrig VETA, menar jag....


(Har Clooney åkt hem från Sverige...?)


Annika - hoppas, hoppas, hoppas.....  

Av Annika - 11 februari 2010 12:09


Kaffe och macka på Condeco, Avenyn.

Tack, Jannen!
Jättekul att ses igen efter alla dessa år.

Och mycket att prata om.

  


Nästa gång ska det inte behöva ta f-e-m år till!


Annika - i solig iskyla

Av Annika - 11 februari 2010 09:04


Nu är det för katten -10 IGEN!

Vi har legat på nollstrecket här i Göteborg i nästan en vecka. Lite rått och disigt, som det alltid är i Götet, men i alla fall en aning mildare.

Tills i dag.


Nu är jag tröttröttröttröttröttrött på det här!!



Jag vill inte ha mer snö!
Jag vill inte ha mer kyla!
Jag vill inte ha fler isiga trottoarer som är livsfarliga att gå på!


Puh....


ANYWAY - skall alldeles strax iväg och fika med en kompis som jag inte sett på hundra år. Jo, det har jag nog. Men kanske FEM år, då :)


Annika - klär på sig varma kläder igen  

Av Annika - 10 februari 2010 15:35


När jag kom hem från Valldamötet var jag riktigt hungrig - för första gången på länge! (När man är förkyld smakar ju allt bara papper).


Måste fira att jag kände mig bättre. Och att mötet var så positivt.

Så jag knallade ner till Mykonos på Linnégatan och åt min favorit: lammkotletter, mandelpotatis och grekisk sallad.



  

Ååååh, så gott!


Nu ska jag ha nästa möte - börjar kl 16.00

Tjingeling!


Annika - mätt och belåten

Av Annika - 10 februari 2010 15:14


Nu snurrar det på, ska jag säga. När det gäller Vallda-filmen, alltså.


Så fasligt mycket pengar har tyvärr inte flutit in. Ännu. Vi fick in nästan 5.000:- på lotteriet och ytterligare 2.000:- i donationer. Det är en bra bit kvar till 50.000:- som krävs för piloten.


I dag var det alltså möte och uppföljning i prästgården och Göran hade även bjudit in en Kungsbacka-bo, Fredrik Levan, som kom med många bra idéer och åsikter. Folke befinner sig i sydamerika och filmar, så han fick inte vara med :)


Tack vare Fredrik har vi fått kontakt med TV10, som är en TV-kanal där det bara sänds religiös program. Dom når c:a en halv miljon tittare över hela Skandinavien och finns i södra Småland. Vecka 8 ska jag, Folke och Göran vara med på en direktsändning - ett caféprogram - där vi ska intervjuas och visa vår filmade förstudie. Det blir ett jättebra sätt att nå ut.


 En av mellanhänderna, Morgan, bor egentligen i Minnesota, där han sprider andliga budskap till svenskättlingar, samt reser runt hela USA med musik och sång. Nu hade dessa karlar funderat fram en utveckling av vår film: kanske någon av läsarna från Halland utvandrade till USA, så att vi kan följa hans/hennes öden och äventyr? Och därmed kanske vi kan sprida vår film till utvandrande släktingar "over there", som tycker det är enormt roligt att hitta tillbaka till sina rötter?


Spännande!! Haha - tänk om vi hamnar i USA med den här filminspelningen OCKSÅ! Det hade ju varit nästintill konstigt. Märkligt hur alllt drar mig till USA.


  

Kyrkoherde Göran Lehnberg samt Fredrik Levan

 

Görans mormorsfarfar (Den Farliga Mannen från Vallda) blev i just exakt detta rum inkallad till Fredriks farfarsfarfar som då var biskop! Han fick en av många stränga förmaningar att sluta med att propagera för "förbjudna rörelser" - d v s demokrati och åsiktsfrihet.


Sedan dess har det gått mer än 150 år.

Och denna gång är det SAMARBETE och RESPEKT som gäller.

Är det inte fantastiskt? :)


Annika - märkliga äro livets vägar....

Av Annika - 10 februari 2010 09:21


God morgon på er alla där ute i landet. Det är lite kul att tänka på er....och på så många olika ställen ni sitter. Hemma, på jobbet, på....hrm?....ja, just det, hemma eller på jobbet. Eller på Centralstation eller Seven-Eleven ("don´t think so!")


Själv äter jag cornflakes och skall alldeles strax ge mig ut på vägarna, ner till Vallda. Det är ungefär 2,5 mil härifrån. Vädersituationen här: mulet, grått, nollgradigt, slask på gatorna men massor med snö i naturen.


Annika - nu vill jag ha VÅR! Vill inte HA vinter längre! 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards