Alla inlägg under februari 2010

Av Annika - 21 februari 2010 18:16


  

Haga i vinterskrud.

Inget är sig likt!


Jag stirrade på trappan upp till Skansen Krona - är folk inte KLOKA?

Den där trappan är en utmaning en varm, torr, solig vårdag.

Att ta sig upp där en dag som denna med oräkneliga hala trappsteg är ju bara idiotiskt! (Halkar man så går det fort utför, kan jag säga!)


  

Sagt och gjort! Alltså måste jag ju försöka!

Och upp kom jag - om än med lite möda!



  

Här kan man sätta sig och vila ! :)


  

Yep, Sverige är fantastiskt!


Annika - på snöutflykt

Av Annika - 21 februari 2010 11:23


  




Ni killar och tjejer som jobbar ombord på tågen är helt fantastiska! Ni är värda den absolut största buketten rosor!


Jag kan inte ens drömma om det helvete ni måste ha. Jag förstod i natt, när jag satt fast på ett tåg i elva timmar, att ni själva har fått jobba dygnet runt med minimalt med vila, mat och sömn. Tågen är överfulla, informationen är ofta kaotisk, maten ombord är slut, toaletterna funkar inte, folk sitter och står och ligger på vartenda utrymme i hela tåget. Och era scheman sätts totalt ur spel!

ÄNDÅ är ni hela tiden trevliga, glada, informativa och hjälpsamma med ÄKTA leenden på läpparna! Skämten ni bjuder på som får hela vagnen att skratta är kronan på verket.


Ex: "Vi ska nu ge oss iväg från Stockholm och kommer att stanna i Södertälje, Flen, Hallsberg...bla bla bla (räknar upp varenda liten by i hela Västra Götaland)...Lerum och Göteborg. Med andra ord (låter enormt glad!) kommer vi att stanna på de flesta ställen i hela Sverige!"


Eller: "Den här gången är det vädergudarnas fel och INTE SJ:s!"


STOR KRAM på er! Ni är "incredible!"


Annika - äras dom som äras bör!


Av Annika - 21 februari 2010 10:25


Wooeeeh, jag är hemma! DET trodde jag inte.

Snacka om att välja rätt helg att ge sig ut och resa (NOT!!)


Det började redan på uppresan, då jag fick sitta två timmar på Göteborgs Central. Och det var INNAN "stora snöstormen".


Tyvärr missade jag därmed middagen med filmtjejen, Antonie, men hon anslöt istället på kvällen och följde med mig och reportern från Ordfront ut på en jättetrevlig restaurant på Södermalm.


Lördagens ledarskapskurs för Moderaterna gick jättebra med ett 20-tal inspirerade OCH inspirerande kursdeltagare. Och sen började det: "Kommer jag HEM??!"


Åkte ner till Centralen. Jodå, tåget kom in på perrongen på rätt tid och vi fick kliva på (!) Det var nog det ENDA tåg i hela tågflottan som var på plats. Ett mirakel, tänkte jag. Ha ha, visst....!


Tåget hade ingen personal (!) Så där stod vi. (Men JAG kan köra!! Hur himla svårt kan det vaaa?!) Efter drygt en timme var dom dock upphittade - men då var all tågtrafik avstängd från Hallsberg söderut. Så där stod vi. Visserligen fick vi avbryta resan kostnadsfritt, men nya biljetter fanns att få tidigast måndag eftermiddag (!)


Klockan elva började vi till slut rulla med applåderande resenärer i vagnarna. Då hade alla toaletter utom EN gett upp. Dit var det kilometerlånga köer. Tåget var överfullt eftersom alla vars tidigare tåg blivit inställda också klivit på och nu stog/låg/satt överallt!

Vi kom till Hallsberg. Där körde vi fast. Stog stilla i två timmar. Körde en bit. Fastnade i en växel som gått sönder. Körde en bit till. Fastnade vid en ny växel.


Strax efter fem på morgonen rullade vi in på Göteborgs Central, bara för att inse att c:a 200 människor behövde taxi och det fanns bara TRE inne.


När jag ÄNTLIGEN kröp ner i min egen säng - åååhhhhh, så skönt!! - var klockan nästan sex och jag var klarvaken! Så skumt! Två timmars sömn har jag i alla fall fått....


Nytt rekord: Stockholm - Göteborg 11 1/2 timme! :)


Annika - jag var vaken 24 timmar! Häftigt!

Av Annika - 19 februari 2010 09:20


Om ett par timmar ska jag ge mig av hemifrån och hoppas komma upp till Stockholm under eftermiddagen. Tåg + snö gör ju att man aldrig kan vara riktigt säker.


Jag ska bo i Gamla Stan och hinner nog ta en runda i butikerna innan jag ska träffa Antonie 17.00 Vi planerar att äta middag tillsammans och sedan gemensamt träffa reportern som vill göra intervjun med mig 19.00


Men sent blir det INTE, för i morgon har jag som sagt kurs för Moderaterna hela dan.


Jag tar inte med mig datorn, så nu blir det tyst i rutan ett tag.

Ha en trevlig fredag och lördag!


Annika - mot nya äventyr

Av Annika - 18 februari 2010 20:55


SHIT, vad det snöar!
Snöar och snöar och snöar....

Vi är mitt i en snöstorm och den är på väg till DIG...wherever you are :)


Å andra sidan har vi exakt noll grader just nu och varmare blir det väl i morgon bitti. Och då skall allt det här smälta innan nästa snöstorm. Suck!


TÄNK när all den här snön ska smälta bort....


  

....då blir det så här!


Jag längtar till sommaren! Läääääängtar!

Sol, klippor, bad - stranden....


  

....där det dyker upp hajar ibland.

Strandraggare kallas dom också.


Ibland är dom lite mer subtila:


  

Urrrrrrk!

Fotona har jag snott här.


Tittar på filmen om Susan Boyle nu eftersom jag missade den förra gången. Varenda gång hon sjungar "I dreamed the dream" på audition för Simon och gänget börjar jag gråta!!


Det ögonblicket är helt "outstanding"! Tänk så ofta vi räknar ut folk för att dom inte ser ut på rätt sätt, inte klär sig på rätt sätt, inte pratar på rätt sätt. Att se Susan överträffa alla förväntningar, att se publiken ge henne stående ovationer sammanfattar egentligen allt: det är inte utsidan som räknas!


"You go, Susan!"


Annika - älskar alla "underdogs"

 

 

Av Annika - 18 februari 2010 14:19


Snöoväder på gång!

5 dm snö - TILL - förväntas här i Göteborg.

Jagärsåförbaskattröttpåsnööööö!!!!!!!   


Bestämde mig för att hinna med en runda i parken innan ovädret vällde in. Jag har akut brist på att knalla runt i naturen.  Herregud, har nog aldrig promenerat så här lite och sällan som den här vintern - framförallt för att det är förenat med livsfara!


  

Utanför ytterdörren var hela gården täckt med ett lager is. Och nu är det inte bara isen under fötterna som är farlig - nu är det isen som trillar ner i huvet på en!! Man vet ju inte om man ska titta neråt eller uppåt!

TACK alla "taksnösopare" som försöker skydda oss från fallande istappar!


Tog mig till Slottsskogen och insåg att ovädret drog igång PRECIS när jag kommit halvvägs och hade en halvtimme på mig att komma hem. Men va....SHIT!


  

Jag var alldeles ensam i parken.

Bara jag och en ISKALL bister vind kombinerat med yrsnö! Ingen annan var väl dum nog att vara ute.

Urrrrrrrrrkkk!!

Men frisk luft fick jag tillräckligt av.


Nu ska jag tina upp i en halvtimme, äta andra halvan av pastapaketet (alltså inte paketet, utan själva pastan) och sedan ska jag sätta igång med att göra nytta. D v s arbeta!


Annika - hutter, hutter, brrrr....hutter!

Av Annika - 18 februari 2010 09:48


Aaah, en helledig dag. Utan några "måsten".

Trodde jag.

Men efter mötet i går fick jag lite hemläxa, som jag ska ta mig igenom idag. Mycket att skriva och en hel del telefonsamtal att ringa.

Så det är väl bara att sätta igång.


I morgon ska jag till Stockholm. På kvällen ska jag äta middag med filmtjejen som håller på att göra en dokumentär om mig och vår film "Spirits for Sale". Därefter ska jag träffa en reporter från Ordfront för en intervju.


På lördagen ska jag ha en ledarskapsutbildning med Moderaterna. Så de nästföljande dagarna kommer att vara fullproppade.


Hostar och snörvlar fortfarande, men känner mig SÅ mycket piggare - som om jag kommit ur nån  form av koma!! Och ändå är jag bara inne på dag två av antibiotikakuren, så det lovar gott.


Annika - kaffe, soffa, droppande hår och en laptop. Som vanligt :)

 

 





Av Annika - 17 februari 2010 18:05


Vaknade innan klockan ringde halv sex i morse!
Jag blir faktiskt fascinerad av mig själv ibland.....den där inre klockan jag har är helt "outstanding".

Tack och lov kände jag mig mycket bättre, trots att jag bara tagit en enda tablett. Det är som om livet återvänt! Puh, vilken tur!


Jag sopade ut bilen ur snömassorna och tog mig till Lerum, där jag hoppade in i Torleifs bil för gemensam färd till Skara och Kråks Värdshus. Ett jättemysigt ställe från senare delen av 1700-talet.


  

Pampiga tanter och farbröder som härjat här i den gamla byggnaden.


 

Konsultmöte inför uppstarten av vårt blivande företag, Ledima. 

Ulf och jag har en fotoduell, medan Torleif äter kaka och dricker kaffe.



  

Lunchmatsalen i dom gamla valven var jättefin och maten helt underbar.

(Kålpudding med lingon - gammal hederlig husmanskost).


Vi jobbade hårt fram till tre. Ulf bor i Skara, så han hade nära hem. Jag och Torleif körde de c:a 15 milen tillbaka till Göteborg.


Annika - bra möte, bra ställe, bra mat och en bra dag!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards