Direktlänk till inlägg 12 januari 2010

Domprostinnan spräckte min bubbla

Av Annika - 12 januari 2010 15:59


Ah, vad det är härligt att få spräcka alla fördomar!


 - DU får prata med domprosten! sa kyrkoherden till mig när vi delade upp arbetsuppgifterna inför Vallda-mötet. Du klarar det bättre än jag!


Genast såg jag framför mig en tjock, reslig man med bister uppsyn, svart prästkappa och vit krage. Denna bild utbyttes snabbt till Jan Malmsjös rollfigur från "Fanny och Alexander".  Och genast kände jag att jag definitivt inte är rätt person att snacka med en domprost.

  - Släng bara in Jesus, Halleluja och Amen med jämna mellanrum, försäkrade mig kyrkoherden. Då går det jättebra.


Hrm...jag är INTE bra på sådant där! Men eftersom jag vill dra mitt strå till stacken och vägrar bli skrämd av en hotfull domprost nickade jag. Okej, då.


Jag letade efter prostens telefonnummer på nätet. När jag sökte efter en bild på en stor hotfull och svartklädd karl och istället såg en ung blond gullig tjej, blev det haveri i hjärnkontoret.  Men sååå kan väl inte en domprost se ut?!


Idag fick jag tag på henne. Hon inte bara SÅG trevlig ut, hon VAR jättetrevlig. Vi pratade en bra stund och hon gled t o m in på hur samerna blivit behandlade i historien (!) "Domprostinnan"  ville gärna komma på informationsmötet och om hon inte lyckades komma loss skulle hon skicka nån annan.  Yessss!!


Åh, det är så härligt när fördomar spricker med en smäll.

Jag ÄLSKAR spruckna fördomar. Jag har massor av dom.


Annika - har snart spräckt allt!

 

 
 
Ingen bild

marieg

12 januari 2010 18:34

men ÅÅÅÅH! vad duktig du har varit på att spräcka fördomar, blir så glad så glad, även när jag själv lyckas spräcka några sådana.
Yippie! Här råder absolut inga jante-lagar.

 
Annika

Annika

12 januari 2010 18:59

Ja, visst är det KUL.
Jag har ju haft förmånen att få jobba som konsult i så många år och då sticker man ju in huvet på alla möjliga arbetsplatser. Och får ofta sina fördomar sprängda i småbitar. :)

http://www.banfield.bloggagratis.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

12 januari 2010 20:21

På Glögg & Grötfesten som jag har för grannarna varje år brukar diskussionerna djupna allteftersom glöggnivån i kannan sjunker. Senaste festen kom vi efter ett djuplodat anförande av FåraHerden fram till, att "man ska aldrig ha förutfattade meningar".
Du skulle kanske prova att dricka lite mera glögg...?

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Annika

Annika

12 januari 2010 21:25

Haha, ja, DET är ju en tanke. Det beror alltså på glöggbrist?

Men det är ju en sak att SÄGA det...
Jag har också sagt det många gånger: jag har inga fördomar!
Det låter bra.
Men jag tror alla av oss har i alla fall har fördomar light.

http://www.banfield.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards