Direktlänk till inlägg 17 mars 2009

Möte med prästen

Av Annika - 17 mars 2009 08:52


God morgon på er, denna underbara soliga tisdagsmorgon.

(I alla fall är det soligt här på västkusten. Men väldigt blåsigt.)


Om några timmar ska jag ge mig iväg och hämta upp Folke.

Sedan ska vi köra till Vallda, en liten ort några mil söder om Göteborg, där vi alltså ska träffa kyrkoherden.

Vi har blivit lovade gulashsoppa och smörgås i prästgården. :)


Några av er som läser bloggen känner till historien runt prästen och vad som hände för mer än 150 år sedan. Alla jag berättat det för har blivit helt mållösa, någon fick tårar i ögonen och någon annan sa "håret på armarna står rätt upp."


Det är en berättelse om en tillfällighet som inte KAN vara en tillfällighet :)

Omöjligt!

Det är en "story" om hur kampen fortsätter - mer än 150 år senare.

Allt upprepas på ett helt otroligt sätt.

Som om någon vill säga oss något....


Jag vill göra film om det här.

Och jag inser att allt jag gör - min förra film, Kvinnan i Klippan, Svarta Katten o s v - går i precis samma spår.

När jag tror något är "slut" inser jag att det bara var ett nytt steg och att det aldrig tar slut.


Jag hoppas hoppas hoppas hoppas att Folke skall nappa!

Håll tummarna!


Annika - som SÅ gärna skulle vilja berätta den här spännande historien på filmBe riktigt hårt nu, Fido, så kanske det går vägen! 
ANNONS
 
Ingen bild

K.R.

17 mars 2009 09:53

Jo, jag har ju hört vad som hänt och det är helt fantastiskt.
Det finns inga tillfälligheter!
Det är en underbar berättelse som måste få komma ut, för kanske får folk då förståelse för det där du kallar för kraften.

Jag håller tummarna, det går nog vägen!
Kristin

 
Ingen bild

marieg

17 mars 2009 12:26

och jag känner mig bortkommen och känner att jag har missat en fantastisk historia, igen, vad är det med mitt seende egentligen, eller jag kanske har fullt upp på annat håll, med livet just nu, säkert lika viktigt.

 
Ingen bild

annika

17 mars 2009 15:20

Storyn är inte officiell, Marie, så du har inte missat ett dugg:) Jag har berättat den inofficiellt för några vänner.

Så nu är det väl verkligen dax att vi tar den där fikan, så får du också höra vad det handlar om... :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Banfields Blogg med Blogkeen
Följ Banfields Blogg med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se