Alla inlägg under februari 2009

Av Annika - 12 februari 2009 09:08


Igår fick jag information om att vår film "Spirits for Sale" har kommit med på New York Filmfestival som går av stapeln 19 - 26 mars!


Detta är en STOR festival med drivor av kändisar, producenter, regissörer, filmskapare o s v. Så det känns jätteroligt.


Vi är ombedda att komma dit och presentera filmen (och partaja med kändisarna), men själv jobbar jag 24 - 26 mars så jag kan inte. SHIT! Folke kan nog inte åka heller.


Jag ser att dom även har en festival i Los Angeles i juli - vet inte om detta medverkande även inkluderar LA. För i SÅ FALL ska jag verkligen ta mig en rejäl funderare fram i sommar...... 


Annika - som är så glad att så många får se vår film

ANNONS
Av Annika - 11 februari 2009 18:45


Efter mötet idag ringde jag några jobbsamtal och beslutade mig sedan för att ta min 20-minuterstilldelade promenad och gå och hyra en film. Och då fick det bli Sweeney Todd - med hela ensemblen som ska äta svenska köttbullar på IKEA, har jag tänkt mig (FNISS)


Sweeney Todd handlar om barberaren som bodde i London och roade sig med att skära halsen av sina kunder. Sedan konstruerade han en automatisk avstjälpningsanordning, så att stolen tippade över, en fallucka öppnades och kunden föll ner i källaren. Där malde hans kära fru ner dom , bakade pajer av köttet och sålde dom sedan i sin affär.


Det här är på RIKTIGT alltså. På Fleet Street i London kan man fortfarande se tomten där pajaffären fanns.


Filmen är en musical. Ja, det låter helt sjukt, de sjunger sig igenom handlingen. Blodet sprutar, halsar skärs av och folk bränns i ugnen. Inget för känsliga personer.


Johnny Depp är helt OTROLIG i huvudrollen. Han är en sådan "outstanding" skådis!! Både han och filmen vann en Golden Globe. Burton lyckas som alltlid skapa en mystisk, drömlik sagostämning som jag bara älskar. Han har verkligen en SJÄL i sina filmer!


 


Johnny Depp ska just skära halsen av Alan Rickman  


Jag gillade den verkligen! Om man nu kan säga det om en sådan gräslig film.


Snälla, snälla Tim - gör min bok till en film och låt Orms blod spruta!!

Ingen kan göra det som du!

Och ingen kan skapa sådan magi i en film som DU!


Annika - som kan se slutscenen i boken framför mig i Tim Burtons händer. Wowweeeeee!!!

ANNONS
Av Annika - 11 februari 2009 15:46


 Jag tillhör det utdöende släktet (tror jag) som alltid svarar på personliga mail. I alla fall de två, tre första. Det handlar helt enkelt om respekt och artighet, tycker jag!


Jag får ofta mail från folk jag inte känner - sådana som läst mina böcker, sett min film och hört mina föreläsningar. Ibland får jag från skolungdomar som undrar hur man skriver en bok eller frågar om indianer. Eller vill ha en roll i mina filmer (ha ha!). Det är ju jättegulligt!! Speciellt som 99 % av mailen är trevliga.


Sedan har vi dom där en-procentarna. Men jag svarar på dom också. Glömmer aldrig filmproducenten som haft flera filmer på TV. Han hade kollat min hemsida för Banfield Consulting och sett att jag angav SÄPO som kund. (Jag har föreläst i ledarskap några gånger för dom.) Eftersom jag dessutom varit verksam i Flygvapnet utnämnde han mig genast till spion. Jag jobbade på att infiltrera och förstöra för indianerna, påstod han. Och nu hade han röjt min identitet. ("Just call me Mata Hari!")

 Verklighetens Mata Hari


 

Jo, jag får en del sådana där knäppisar på mig. Jag brukade svara artigt men kom på att dom klippte och klistrade vad jag sa och la in det på olika hemsidor. I fel ordning, så att säga. Som fan läser Bibeln...... Så jag är försiktig med att konversera med dom. (Vilket får till följd att dom kallar mig diverse namn för att jag INTE svarar dom....)


Varför denna tanke plötsligt slog mig är att jag skrivit till sju svenska filmbolag - snyggt och proffsigt och enligt regelboken. Men inte fått ett enda svar. Jo, ett av dom har svarat två gånger att dom är intresserade. Men sedan blir det tyst.


Kan det vara så gruvligt jobbigt att bara skriva: "Tack för intresset men just nu har vi inte....o s v." Skicka ett standardmail, för katten! Bara att trycka på en knapp! Hur svårt kan det vara?


Men, som sagt, jag är väl en utdöende ras. Suck!


Annika - som tycker att det inte skadar med lite mer artighet i samhället. Finns det ordet fortfarande kvar, förresten.....?


Av Annika - 11 februari 2009 09:05


God morgon på er där ute i Sverige.

Hur har ni det i Skåne? Har förstått att snöstormen slog till hårt och att den är på väg uppåt.

Det verkar som hela Sverige har fått sina doser av snö. Utom vi här på västkusten.

Men idag är det faktiskt VITT här i Göteborg.


Häromdagen fick jag faktiskt tag på min kontakt på Bonniers. Stackars kvinna, hon har fått göra tre personers jobb själv p g a föräldraledighet och omorganisationer! Men nu skulle hon ha ett möte om min bok denna vecka. Åh, om det bara kunde HÄNDA något. Vill komma igång!!


Idag har vi möte här hemma hos mig, så jag får försöka städa lite. D v s sätta igång Roombie. Hihi. Och så måste jag ut och köpa lite kaffebröd.


Ha en bra dag!

Annika - som försöker ta det lugnt. Det är svårt...... 
Av Annika - 10 februari 2009 23:10

 Hej då, allihop.....

Go´natt och sov gott! :)

Av Annika - 10 februari 2009 18:14


Det här är nytt material för UGL-kursen som jag jobbat med i 18 år. Men nu måste plugga in igen eftersom Försvarshögskolan - som äger konceptet - har ändrat ALLT. Varför man ändrat på ett vinnande koncept är för mig (och hundratals andra) ofattbart. 


I alla fall har jag möte med min kollega i morgon, så jag måste förbereda mig lite. Vi ska köra den första nya kursen vecka 11.


Naprapaten gav mig en tillsägelse om vila i en vecka. Inget gym. Inget annat än max 20 minuters promenader. Långsamma! 

Urrrk,gillar inte sånt!! Jag blir så otålig när jag inte kan gå ut och promenera!


Annika - som väntar och väntar på alla som ska höra av sig. Och inte hör av sig.

Av Annika - 10 februari 2009 14:56Det här vackra huset ligger på Linnégatan i centrala Göteborg och byggdes 1898. Kung Oscar II var ägare, men huset byggdes genom en bulvan för att inte sprida ut det som alla redan visste: detta var kungens "hemliga" kärleksnäste.


Oscar brukade anlända i täckt hästdroska tillsammans med sina älskarinnor, vilka han träffade under sina golfrundor i Särö, där societen frotterade sig.


Men många voro de som klagade på kungens amorösa och omoraliska leverne. Speciellt fastighetsägaren tvärs över gatan. För att visa vad han kände - i en tid då man inte fick lov att SÄGA vad man kände - uppförde han på ytterväggen en djävul. Denna blev kungen tvungen att stirra rakt in varje gång han drog isär gardinerna. 

 


Huset mitt emot är ombyggt, men djävulen bevarades.

Det är inte alltid man tänker på den....men där sitter han, hin håle "himself". Ovanpå Apoteket, till råga på allt.

Lite roligt, tycker jaq......


Annika - som gått förbi hundratals gånger, men aldrig tänkt på djävulen tidigare

Av Annika - 10 februari 2009 09:19


God morgon på er där ute i Sverige!

Idag snöar det så fint här i Götet. Men det är inte mycket snö på marken ännu.


Jag ska iväg till min naprapat om en halvtimme. Har haft besvär med ryggen i hela mitt liv. Det är sådant man lär sig att leva med. Och det är så trist att gnälla om sina krämpor, så det gör jag sällan.


Men ibland blir det värre än vanligt och då är min naprapat ljuset i mörkret. Tycker det är skandal att naprapater, osteopater o s v inte är godkända av försäkringskassan! Vet inte vad jag hade gjort utan honom för läkarna har aldrig hjälpt mig. (Samma sak med naturprodukter - varför kan inte fler saker vara understödda av staten när dom gör folk friska?!)


Så nu sitter jag här och skriver och Roombie snurrar runt fötterna på mig medan han städar. (Ler)


Hoppas ni får en härlig och skön tisdag och inte drunknar i snön. Kör försiktigt!


Annika - som skall ha en "pluggdag", men mer av det senare

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Banfields Blogg med Blogkeen
Följ Banfields Blogg med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se