Alla inlägg under februari 2009

Av Annika - 2 februari 2009 14:54




Nu har jag varit på Hard Rock Café här i Göteborg för första gången! Och det var en angenäm upplevelse med jättegod husmanskost till lunch.


Hela Hard Rock kedjan ägs ju  numera av indianer. Lite kul. Representanter från stammen var faktiskt här och tittade till restauranten för drygt ett år sedan. Casinointäkterna har gjort många indianer stenrika.



 


Sedan åkte jag och lämnade in min dator. Fick reda på att det ska ta 3 - 4 veckor! Men herregud!! Varför ska det behöva ta så lång tid?! Förstår att vissa lämnar in sina datorer på akutställena där det kostar dubbelt så mycket, men man får dom efter ett dygn. Men nu hade jag ju Garanti på den så jag hade inget val.


Just nu har jag två dvärgar inom mig som slåss.

Dom slåss VÄLDIGT ofta.

En av dom är förnuftig och genomtänkt och säger: "Gå nu till gymet!! Du har inte varit där på över en vecka!"

Den andra är en latmask. "Nä, det är så tråkigt, kan gå i morgon istället."

"Då blir det inte av!"

"Jo, det gör det visst!"

"NEJ! I morgon ska du till Uddevalla."

"Jag tränar när jag kommer hem."

"Då kommer du att skylla på att det är för sent!"


Så där håller dom på. HELA tiden! Med ALLT!! Hopplösa små dvärgar.

Som Piff och Puff.

Jag gör det här inlägget längre och längre, så kommer latmasken Puff att vinna. Då kommer han på att "det är för sent".

Så jag skriver lite till...

....nu är klockan så mycket.....

....ingen idé......

.....nä, nu är det faktiskt för sent att träna idag.....

Så synd!!


Annika - som är inne i en anti-gym-period....suck....



Av Annika - 2 februari 2009 09:25

 God morgon på er där ute i landet!


Så är det då första veckan i månad nummer två. Help, vart tog januari vägen? Ibland känns det som om tiden rusar fortare och fortare. Och allt som hängde i luften efter julhelgen hänger fortfarande där och dinglar :)


Jag har fortfarande inte fått tag i förläggaren på Bonniers. Utan hennes återkoppling på min synopsis vill jag inte börja med boken. MÅSTE få tag på henne nu framöver!


Att göra film på boken dinglar också för fullt. Men jag skulle få pitcha idén nu när Filmfestivalen är slut, så jag väntar för fullt. Och förbereder mig genom att läsa "Kvinnan i Klippan" igen. Måste komma in i Minya-världen.


I morgon ska jag till Uddevalla och till gymnaiset som fått pengar för att jobba med hällristningar. DET ska bli intressant och jag ser verkligen fram mot det. "Träng dig in där!" sa tjejen från muséet. "De behöver dig!" Haha, hoppas det.


Hoppas också komma igång med vårt nya konsultnätverk och att kunna sälja lite mer nu under februari.

Idag ska jag luncha med några av mina släktingar som jag inte sett på ett år. Det ska bli kul!


Annika - som tänker klä sig varmt för det är himla kallt här i  Götet



Av Annika - 1 februari 2009 16:41


När jag försökte städa datorn hittade jag ett foto som jag trodde jag förlorat.


Speciellt spännande är det för er som läst min bok "Svarta Katten - Livets lapptäcke". Boken är byggd på fyndet i en vikingagrav från 800 e Kr. Graven hittades för några år sedan utanför Vadstena. I graven låg två kvinnor - en 14 år eller yngre, en 50 - 60 år. Båda var brända enligt vikingarnas traditioner och de hade husdjur, mat och personliga ägodelar med sig i graven.


Men det som förvånade arkeologerna mest var att de hittade ett krucifix! Sverige blev kristnat år tusen och fynden av kristna symboler 200 år tidigare är väldigt ovanligt. Men det som verkligen är underligt är att kvinnorna har fått en hednisk begravning MEN ändå har ett kristet kors med sig i graven. (Allt det där har jag skrivit om i boken).


Det var inte bara själva krucifixet som var förvånande. Det var något mer..... 

 


Vid Jesus höger hand fanns nämligen ett tecken, som ingen förstod.

Ni ser det vid insidan av tummen och en spets som går över tummen.

En symbol - för något?


När jag senast pratade med arkeologerna visste de inte vad det betydde, men skulle då skicka bilden till Israel för att höra om någon kände igen tecknet. Jag vågar inte säga om de nu har löst den stora gåtan.


Det intressant är också att alla de tidigaste krucifixen visade att Jesus hängde i lindor (som ni ser runt underarmen). Det där med spikar kom mycket senare. 


Annika - med en dator som återigen gav upp. I morgon BLIR det datadoktorn!





Av Annika - 1 februari 2009 12:04


 



 

Skulle JUST åka iväg till datadoktorn och lämna in min laptop. Felet är att strömmen inte går in i den, så den laddar inte upp. Och i går var den därmed DÖD.


När jag var på väg ut tänkte jag: "Äh, förresten, kollar en gång till." Det är ju SÅ pinsamt när man står där med en söndrig pryl eller bil som plötsligt FUNKAR när mekanikerna kollar!!



I med kontakten - och....nä..va??...det FUNKAR!

Jättemärkligt!

Så jag satte på datorn bara för att upptäcka att mitt virusprogram istället försvunnit (???) 

Tydligen får jag välja mellan ström eller virusprogram. Hihihi.


Jaja, får ta den biten när jag kommer hem från promenaden.

Men åååh, vad skönt att ha min riktiga, snabba laptop tillbaka. Hur länge det nu varar. Misstänker att det är glapp nånstans.


Annika - som ser en BLÅ himmel och måste ut och få syre :)



Av Annika - 1 februari 2009 10:42


Sov LÄNGE idag. Duschade, bryggde kaffe och råkade sedan sätta på TV:n mitt i debatten om den nya filmen om Knutby-morden, som snart ska ha premiär.


Jag är fascinerad av sekter. Alltså, missförstå mig rätt - jag är fascinerad av vad som får förhållandevis vanliga, godhjärtade (oftast) människor att begå självmord, att mörda andra på befallning, att lämna sina nära och kära. Vad ÄR det för mekanismer som börjar ticka inom oss??!


Jag avskyr dessa företeelser - sekter - som nästan alltid leds av en maktgalen, känslokall person, oftast en psykopat. Och jag har sett det på nära håll inom "indianindustrin." SÅ många kvinnor som blir våldtagna kroppsligt, själsligt och ekonomiskt. Och barn. Barn, som används i ceremonier. För att "så gör indianer".


Inte bara att man våldför sig på kvinnor och barn, man utpekar ett helt folk som pedofiler och sexgalningar. Och folk TROR på det! Jag har fått mail från kvinnor som berättar om saker man inte ens kunde DRÖMMA om försiggår i lilla Sverige. (Det var mycket därför jag ville göra "Spirits for Sale".)


Jag har haft gråtande kvinnor i min soffa, som erbjudits healing av en svensk kille som påstod sig vara indian. Han påstod också att dom måste healas topless. När dessa kvinnor förstår att allt var en lögn övermannas dom ofta av en fruktansvärd skam. Det är ett övergrepp och borde bestraffas! (Men heyyy, dom gick ju med på det själva.....)


USCH, jag blir så himla förbannad. Och om några kvinnor läser detta som ingår i "indian-och healinggrupper" med karismatiska ledare - var VÄLDIGT försiktiga!!

Det handlar många gånger om ren och skär manipulation.

Dra dig ur så snart du känner att det känns obehagligt eller fel.

Lita på din intuition!

Låt dig inte nedvärderas som kvinna!

Prata öppet med personer som är utanför gruppen, så att du inte förlorar din identitet!


Här i Sverige finns föreningen FRI, som kan ge råd och stöd. Här finns också många bra böcker att köpa.



Annika - som försöker skaka av mig alla hemska vittnesbörd jag fått från folk som lämnat eller är på väg att lämna sekter


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards