Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

För mycket mat, fajitas och semlor

Av Annika - 25 februari 2009 19:31


Läste i en tidning häromdagen att vi slänger 900.000 ton mat per år.

Niohundratusen ton!


Och då räknas inte de oätliga delarna som ben och skinn utan sådant man kan äta.


Bilderna av svältande barn på olika ställen i världen flimrar förbi mig.

Och så tänker jag - som tusen gånger tidigare - att vår värld är SÅ obalanserad!!


 Det här är mexikansk fajitas.

Har ni ätit det?

Vi åt så mycket mexikansk mat när vi var i Texas (det känns nästan som att vara i Mexico när man är där!) Dessutom var Apacheindianen vi filmade halvmexican och tog med oss till alla spännande mexikanska restauranter.


 


På tal om det så äter vi 5 miljoner semlor i Sverige under semleperioden!

Fattar ni??

Jag äter bara EN semla per år och den har jag inte ätit ännu.

Måste välja den med omsorg :)


Annika - som ligger på soffan och äntligen kan ha laptopen på magen igen (skratt). Den andra datorn hade inte trådlöst, så den satt ju fast i väggen.   
ANNONS
 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

25 februari 2009 20:15

Har upptäckt i år att jag inte tycker om semlor längre! Den första var god och den andra också. Men se´n var det stopp!
Och tänk, att jag är inte ett dugg ledsen för det!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Banfields Blogg med Blogkeen
Följ Banfields Blogg med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se