Direktlänk till inlägg 8 februari 2009

Djurplågeri är gräsligt

Av Annika - 8 februari 2009 10:18


Jag är SÅ glad att det finns undersökande journalistik. Som Kalla Fakta.

TACK, ni som upptäckte att gäss plockas levande.


Alltså, ni får ursäkta, Kalla Fakta, men jag KAN inte se på sådant där. Jag blundar eller byter kanal.


Djurplågeri är för mig totalt omotiverat, bestialiskt och gräsligt! Djur är ofta så värnlösa och sårbara. Att dom ska finnas till för att stilla våra moderna behov av komfort eller fåfänga på ett sätt som innebär lidande för dom är totalt oaceptabelt. Tycker JAG.


Kan vi människor, som har kommit så långt, inte fixa till våra liv utan att ta till barbariska metoder, så visar det att vi inte kommit någon vart alls.


Såg just ett reportage om att även IKEA använder dun som plockas från levande fåglar. Mina dunkuddar är köpte på IKEA. Jag tänker inte slänga dom eftersom det inte skulle hjälpa dessa stackars fåglar. Men några fler kuddar / täcken från IKEA blir det inte.


Annika -  skärp er nu återförsäljare och kolla hur era varor produceras!Nöjda och FRIA gäss..... 
ANNONS
 
Ingen bild

Agneta i Kalmar

9 februari 2009 09:47

Jag gör som du, det är så fruktansvärt att jag orkar inte se det. Sen vill jag göra vad jag kan för att det ska stoppas. Jag älskar dunkuddar m.m så jag blir förfärad över hur det gått till, men jag har ju köpt det i okunskap. Nu får jag lov att hitta alternativ.

 
Ingen bild

Annika

9 februari 2009 11:08

Ja, Agneta, det är gräsligt och - som sagt - jag är SÅ SÅ glad att det finns folk som orkar "gräva" och sedan få upp allmänhetens ögon för vad som händer.

Jag kommer också fortsättningsvis att hitta andra alternativ.

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Banfields Blogg med Blogkeen
Följ Banfields Blogg med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se