Direktlänk till inlägg 4 februari 2009

Vi har det väldigt bra!

Av Annika - 4 februari 2009 20:50


Jag läser Marie Söderqvists sista krönika i GT. Hon har skrivit krönikor i sju år men har nu bestämt sig för att sluta. Och därför har hon sammanställt alla klagomål, frierier, snuskiga förslag och spännande livshistorier hon fått.


Så vilka ämnen genererar mycket klagomål? Gud och Kungahuset kan skapa mejldrivor, skriver hon. Men det som skapar MEST klagomål och det fulaste man kan anklaga någon för i Sverige är att ha det bra! Då blir folk döarga. För vi svenskar vill lida och försaka.


Alltså, nu blir JAG arg. Vi har det så JÄKLA (ursäkta) bra här i Sverige! Okej, inte alla, men en stor, stor majoritet.


Att ha det dåligt innebär t ex att vakna varje morgon och undra varifrån maten - och vattnet - ska komma och om bakterierna i vattnet kommer att döda dig så småningom.


Att ha det dåligt innebär att se dina barn, dina släktingar, dina grannar bli nedmejade av granater och kulor och veta att om du själv överlever så överlever du bara för att vara offret i  en gruppvåldtäkt.


Att ha det dåligt är att vara fruktansvärt sjuk, men - sorry - du har fel hudfärg för att få den medicin som finns tillgänglig. Eller så blir du hotad, jagad, lemlästad och dödad för att du råkar ha "fel" religion.


Jizzez, var glada och tacksamma för allt vi HAR, svenskar!!

För att inte tala om den här fantastiska naturen i ett av de vackraste länder på vår jord! (jo, jag tycker det!), allemansrätt, jämställdhetstänkande, inga krig eller farliga jordbävningar eller yttre hot. Listan kan göras lång.


Gör det ont att vara tacksam? Är det farligt att känna glädjen över det vi HAR? Jag förstår inte. Många tycks tro att om man är tacksam, då slutar man kämpa för att saker och ting ska bli bättre. Näää, absolut inte. Det ena tar inte ut det andra. Men vi måste kunna stanna på trappsteget ibland och njuta av allt vi HAR istället för att gnälla över allt vi INTE har.


Bitterhet äter upp dig från insidan. Tacksamhet ger dig kraft att sträva vidare. Och allt skapar ringar på vattnet. Ringar av bitterhet - eller ringar av lycka. Det är ditt eget val.


Så nu säger jag det som man tydligen inte får säga - vi svenskar har det överlag ENORMT bra!



Annika - som blir så trött på allt svenskt gnäll!

 
 
Anna

Anna

4 februari 2009 21:14

DEn krönikan måste jag leta upp på nätet. Svenskar är ju mästare på att klaga!

http://husprojektet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

marieg

5 februari 2009 10:42

Arggggh, nu blev jag nästan rädd för dig annika.
Men du har helt rätt alldeles för ofta glömmer vi alla av hur bra vi har det.
Att börja varje dag med att känna in hur väl det egentligen är, är viktigt för annars så missar vi livet, de där ögonblicken som bara går och...............vi förstod inte att det var då, som vi verkligen levde.
Att hjälpa andra som har det sämre än en själv, på vilket sätt det än vara månde, är ett sätt att ha en liten påminnare också.

 
Ingen bild

Annika

5 februari 2009 11:33

Ja, så bra sagt, Marie.
Eller som Strindberg sa (var det han?)
"Alla de där stunderna...inte visste jag att det var dom som var livet!"
(Något sånt där sa han i alla fall....eller nån annan....) (Skratt)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards