Direktlänk till inlägg 1 februari 2009

Sekternas mysterium

Av Annika - 1 februari 2009 10:42


Sov LÄNGE idag. Duschade, bryggde kaffe och råkade sedan sätta på TV:n mitt i debatten om den nya filmen om Knutby-morden, som snart ska ha premiär.


Jag är fascinerad av sekter. Alltså, missförstå mig rätt - jag är fascinerad av vad som får förhållandevis vanliga, godhjärtade (oftast) människor att begå självmord, att mörda andra på befallning, att lämna sina nära och kära. Vad ÄR det för mekanismer som börjar ticka inom oss??!


Jag avskyr dessa företeelser - sekter - som nästan alltid leds av en maktgalen, känslokall person, oftast en psykopat. Och jag har sett det på nära håll inom "indianindustrin." SÅ många kvinnor som blir våldtagna kroppsligt, själsligt och ekonomiskt. Och barn. Barn, som används i ceremonier. För att "så gör indianer".


Inte bara att man våldför sig på kvinnor och barn, man utpekar ett helt folk som pedofiler och sexgalningar. Och folk TROR på det! Jag har fått mail från kvinnor som berättar om saker man inte ens kunde DRÖMMA om försiggår i lilla Sverige. (Det var mycket därför jag ville göra "Spirits for Sale".)


Jag har haft gråtande kvinnor i min soffa, som erbjudits healing av en svensk kille som påstod sig vara indian. Han påstod också att dom måste healas topless. När dessa kvinnor förstår att allt var en lögn övermannas dom ofta av en fruktansvärd skam. Det är ett övergrepp och borde bestraffas! (Men heyyy, dom gick ju med på det själva.....)


USCH, jag blir så himla förbannad. Och om några kvinnor läser detta som ingår i "indian-och healinggrupper" med karismatiska ledare - var VÄLDIGT försiktiga!!

Det handlar många gånger om ren och skär manipulation.

Dra dig ur så snart du känner att det känns obehagligt eller fel.

Lita på din intuition!

Låt dig inte nedvärderas som kvinna!

Prata öppet med personer som är utanför gruppen, så att du inte förlorar din identitet!


Här i Sverige finns föreningen FRI, som kan ge råd och stöd. Här finns också många bra böcker att köpa.



Annika - som försöker skaka av mig alla hemska vittnesbörd jag fått från folk som lämnat eller är på väg att lämna sekter


 
 
Ingen bild

Viveca

1 februari 2009 15:18

Åå jag håller med dig.
Många religiösa samfund och föreningar gränsar till sekter fast dom gömmer sig bakom religionen. (Som Knutby)

Det handlar bara om att ta ifrån individerna all egen vilja och allt självvärde.

Önskar det fanns någon lag så att man kunde slå ner på dom hårdare. Bra att du tar upp det.

kramar från V.

 
Ingen bild

marieg

1 februari 2009 17:23

Tack! söta annika, för att du pratar om detta.
Det viktigaste när det gäller sekter, eller övergrepp tycker jag är att man slutar att tänka i dom och vi.
Hos DOM finns detta problemet, men hos OSS finns det inget ont.
Alla människor, grupperingar, religioner, nationaliteter, bär på samma möjlighet till att begå samma gränsöverskridande handlingar.
Men eftersom man så ofta förlägger det hos någon annan, så förmår man inte att titta på sina egna känslor och handlingar.
det räcker med att se någonting skamfullt på tv:n, för att välja att växla kanal, reagera på din egen reaktion nästa gång, varför du känner så och reflektera över varför du gjorde det.
Bara genom att titta på våra egna felsteg, kan vi förmå oss att förstå hur andra reagerar.
Civilkurage är sällsynt, fråga dig var ditt eget civilkurage finns, när någon blir utsatt.
NÄr var och en, tar sitt ansvar, bara då kan vi motarbeta ondskan, "mitt ibland oss".

 
Ingen bild

Annika

1 februari 2009 19:23

Jag hoppades du skulle skriva något, Marie. Och TACK för att du gjorde det!!
Jag kommer tillbaka till detta viktiga ämne fler gånger.

Och återigen tänker jag på slutkapitlet i "Kvinnan i Klippan" - om Orm, som representerar ondskan, djävulen - men han är ju så SNYGG, inte kan väl HAN vara ond??

Så där är det ju ofta. Ondskan klär sig i spännande, ljuvliga, vackra och magnetiska täckelser. Och när vi väl fallit för den där täckelsen är det väldigt, väldigt svårt att komma loss från den.

 
Ingen bild

annika

1 februari 2009 19:24

Tack Viveca, för dina ord.
Jag önskar också att det fanns lättare sätt att få dessa män (oftast) fällda. Men det är så evinnerligt svårt! Jag är SÅ glad för domen mot en falsk "shaman" som kom i Sverige för några år sedan. Den banar väg för mer hopp om att kvinnor ska VÅGA anmäla!

 
Ingen bild

dchw

1 februari 2009 20:32

Jag stödjer Dig, i "Ditt skaka av Dig".
Du har redan tagit till Dig, och gjort det Du kunnat, för dessa människor. Andrum behöver vi, och det finns en generation som "kan ta över".
I all välmening

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards