Direktlänk till inlägg 11 december 2008
När jag hade varit hemma i tio minuter ringde det på dörren. Min lilla son kom på besök och det är ju alltid kul. Men speciellt bra var det NU, så att jag fick laga lite vettig mat. Veckan som gått har jag antingen låtit bli att äta eller bara ätit skräpmat.
Så jag beslutade mig för att göra min enkla purjolökspaj. Lätt som en plätt men jättegod.
Först en vanlig mördeg: 125 g smör, 3 dl mjöl och 3 msk vatten.
Jag brukar sätta in den i ugnen 10 minuter och förgrädda den innan jag häller i fyllningen.
Sedan hackar jag två purjolökar och kokar dom mjuka. (Så SKA det vara, men hade bara en i kylskåpet. Så det fick bli lite mindre purjo än vanligt i dag.)
Här är resten av fyllningen: tre ägg, 250 g keso, 2 dl riven ost och salt.
Purjon ska också ner när den är mjuk.
Ut med pajskalet och i med fyllningen.
Och så in igen i 225 graders ugn i c:a 20 minuter.
Nu är den klar! Yummie!
Som sagt - jätteenkelt. Och den här är lika god kall som varm.
Annika - oj, vad gott det var med riktig mat. Börjar återfå smaken nu :)
När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...
Kunde inte sova i natt. Kände mig "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte. Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...
Flås...flås...flås...flås... Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :) Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|