Alla inlägg under november 2008

Av Annika - 21 november 2008 17:05


GLÖM INTE TÄVLINGEN! 


Efter den långa sejouren med PR-Nisse (nä, han heter Christer!) fick jag "spring i benen", så jag var bara tvungen att promenera ner till stan. Det var så skönt ute - kallt men jätteskönt!

 


Jag VET att jag inte borde äta ute nu, men jag har faktiskt bättrat mig! Och idag är det ju fredag. Och NÄSTAN min födelsedag. (Hihi) Så det blev kinabuffé. Ät så mycket du vill för 69:- inkl. dricka och kaffe. Helt okej!


 


 På vägen in till Nordstan hittade jag de här killarna, tyska sydamerikaner som klär ut sig till nordamerikaner. (Hängde ni med?) I Tyskland finns en stor familj med sydamerikaner, en del av dem med indianblod, som åker runt i Europa och klär ut sig till prärieindianer. Min kompis frågade faktiskt varför de inte representerar sin egen kultur? De sydamerikanska indiankulturerna är ju så VACKRA! Men en av dom svarade (ärligt): "Vi tjänar mycket mer pengar så här!"

Ja, suck, vad ska man säga?? "It´s ALL about money.....!"


 


 Fast inne i Nordstan hittade jag något trevligare: en levande ängelstaty.(Skratt). Varje gång någon skänkte honom en slant blev han levande och bugade.  Smart!! Alla barn ville ju se honom levande :)

Av Annika - 21 november 2008 16:54


Idag har jag haft möte hela dagen med en reklamkonsult. Vi jobbade ihop för 25 år sedan (!), så nu kom han ner från Trollhättan för att diskutera reklam och PR med mig. Suveränt bra att snacka med en expert! Fick flera välbehövliga tips inför vår säljkampanj.


Och så KOM äntligen bokomslaget. Det vill säga TVÅ bokomslag. Det tog tre dagar för ena brevet att nå fram. Till min chock var omslaget sämre än det första och ändringarna som gjorts syntes knappast. Och det här har jag väntat på i över en vecka!! (Suck)


Jaja, gjort är gjort. Men NU trycks boken i alla fall och skall vara här om max två veckor.


Annika - som grävt fram både mössar och vantar idag. Brrr.....

Av Annika - 21 november 2008 08:42


Okej, nu kör vi! Nu är boken ute om MAX två veckor. Förhoppningsvis snabbare.


Jag lottar ut de två första böckerna, signerade till dig eller till vem du nu vill ge bort dom till. Två vinnare, alltså, som får en bok var. Allt du behöver göra för att vinna är att meddela mig här på bloggen att du vill vara med i tävlingen. Du kan gå in på kommentarerna på vilket inlägg som helst och anmäla dig. Eller så kan du skicka ett mail direkt till mig på annika@banfield.se .


Om du anmält dig får du en bekräftelse från mig om att du är med i tävlingen. Om du INTE får ett svar från mig, hör av dig en gång till....för då kanske jag har missat inlägget.


Tävlingen pågår hela nästa vecka och jag kommer att dra vinnaren 30/11 - Första Advent!


Så hör av er nu och ta chansen till en gratis julklapp. Till dig själv, kanske?


Annika - som går i väntans tider :)









Av Annika - 20 november 2008 23:48


Idag snöade det i Göteborg för första gången i höst/vinter!
Snön låg i.....fem minuter. (Skratt)



Av Annika - 20 november 2008 18:02


Kom ni ihåg modelljobbet jag gjorde för eeeeevigheter sedan?

Nu fick jag faktiskt ett par foton från fotografen. Det var ju inget han var "skyldig mig", så att säga. Det är alltid fotografen som har rättigheterna, dessutom ska han sälja dom och då är det ju inte så kul att dom dyker upp gratis i olika sammanhang.


Men när han nu skickade två av sina favorit-konstverk, så tänkte jag "ooookey...vi tog säkert 60 foton och en del hade passat kanonbra till min nya hemsida."  Dom här vet jag inte riktigt var dom passar in. (Skratt)


Daniel - fotografen - var urduktig men jag upptäckte snart att vi hade olika synsätt. Han ville ha KONST. Jag ville för katten bara se BRA ut...hahaha! Men han var ju jättenöjd och ville jobba med mig igen. Och det är ju det enda som är viktigt, att uppdragsgivaren är nöjd!! :)


Daniels hemsida


Annika - med Carolafläkt och mikrofon






Av Annika - 20 november 2008 15:24


Färsk forskning visar att urmänniskor levde i harem. Starka hannar höll sig med flockar av honor, ungefär som gorillor och babianer lever idag. Studien har gjorts på Paranthropus Robustus (och DOM kände ni väl till...?! Fniss) som levde i Afrika för en miljon år sedan.


Dessa rester av ursprunget ser man ju hos ursprungsfolken och nu tänker jag på indianerna. Flera fruar var en norm i de flesta stammar innan kristendomen kom. Det är fortfarande en norm, fast numera är dom ju inte fruar i laglig bemärkelse. Älskarinnor, heter det. (Har många roliga historier att berätta - men det får bli i ett annat inlägg.)


Med andra ord, dom av oss som vill återskapa våra rötter måste också finna oss i att leva i harem. (Urrk!)


Men sluta nu att hurra, alla män som läser detta!! :)


Annika - som skriver och skriver och skriver. För hemsidan



Nej, det här är inte Robban Robustus

Det är Harry Habilis (från släktet Homos Habilis) som just fått sig ett skrovmål.

Av Annika - 20 november 2008 11:52


Nu tappade jag tålamodet totalt. Inget bokomslag i dag heller.

Jag ringde tryckeriet som säger att det är skickat. Men det kommer ju inte fram! Och jag vet ju inte vem jag ska skälla på - tryckeriet eller posten.


I alla fall, nu skickar dom det igen. Och har jag inte fått det i morgon så kör jag igång med de GAMLA omslaget! Jag har siktat in mig på att vara med på en julmarknad 6/12 och nu missar jag snart den chansen också.


Så i morgon går pressarna igång, vad som än händer! Och därefter tar det 1 - 2 veckor innan boken är ute till försäljning.  


Annika - som tycker det är jobbigt när man själv inte kan göra något annat än att sitta och vänta. Och skälla på folk :)



Av Annika - 20 november 2008 10:17


Nu är jag redo att ge mig iväg på en powerwalk. Det har regnat och regnat och blåst här på västkusten, så jag har verkligen saknat mina promenader. Men just nu är det i alla fall uppehåll. Nu blev det KALLT istället :)


Nu har jag en hel del "hemma-jobb" framför mig:

* Ny hemsida för Banfield Consulting. Det är inte JAG som gör den, jag har anlitat ett proffs. Men jag måste ju leverera texter och bilder.

* Leverera ett synopsis till Bonniers på min nya bok.

* Planera marknadsföringsinsatser för min "Kvinnan i Klippan". Trycka upp reklamsaker.

* Planera marknadsföringen för mina ledarskapskurser med hjälp av ett PR-proffs, som jag ska träffa i morgon.

* Träffa en säljare nästa vecka och planera marknadsföringen av våra säkerhetskurser. Dra igång DEN verksamheten.


Och SEDAN ska jag börja skriva den nya boken. Förhoppningsvis kommer jag igång 1/12 och därefter blir det disciplinerat och strukturerat. Hoppas jag! Det är ju lite annorlunda att skriva en faktabok gentemot en "Minya-bok", där jag bara får "glida med" när boken bestämmer sig för att skrivas....haha.


Så snart jag kommit igång ska jag berätta lite mer om vad boken ska handla om, men grundtanken är hur man får alla - inklusive sig själv - att känna sig värdefull, må bättre och få bättre självförtroende.


Annika - ska strax ut och "walka"




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards