Alla inlägg under november 2008

Av Annika - 23 november 2008 19:09


Jag har spenderat dagen med min son. Han hade bytt till vinterdäck men behövde få dom balanserade och hittade bara EN enda däckfirma i hela Göteborg som hade öppet på en söndag!


Alltså, jag fattar inte detta! Det finns ju bara två "högsäsonger" för däckfirmor - varför har man under dessa perioder inte öppet på helgerna? Detta måste ju vara ett väldigt enkelt sätt att dra in mer kunder. Och pengar.


I alla fall så var det en lååååång kö till denna lilla däckfirma, Rabatt Däckfirma, (som dessutom är superbilliga) så där stod vi och frös! Fy, vad kallt det var idag!

 


Dom är inhysta i en gammal lada som bara var helt underbar.

Kolla hur sned den är! (Skratt)


Men den här skylten tog priset! :



Visst är den för underbar?! Hahaha!


Efteråt åkte vi ner till stan och åt indiskt på Södra Vägen för att avsluta med kaffe hemma hos mig.


Nu har min son just åkt hem och jag ska försöka skriva lite mer text för min hemsida. Sedan ska jag kolla på "Da Vinci Koden", som jag faktiskt aldrig såg på bio. Men boken har jag läst :)


Annika - mätt och belåten. Och varm. Äntligen :)






Av Annika - 23 november 2008 10:44


Med jämna mellanrum tömmer jag min digitalkamera och laddar över foton som jag vill spara till min dator. Två av fotona dyker upp på datorskärmen när jag kopplar kameran till datorn, men när jag bläddrar igenom kameran (utan dator) FINNS dom inte. Därför kan jag inte heller plocka bort dom. De sitter där de sitter, liksom. Var dom nu sitter.....?? Väldigt märkligt!


Tänk nu på att min kamera troligtvis innehållit tusentals foton. Jag har haft den i fyra år! Och titta bara på hur många foton jag lägger in här. Men det är alltså två specifika foton jag inte kan göra mig av med. För dom "finns inte." 


Så vilka är då dessa foton som "fastnat" i kameran? 

 


 Första fotot är taget 2006 på Hjässaborgen uppe på Omberg, en av huvudplatserna för min bok "Livets Lapptäcke". Här tillbad man bergets ande "Drottning Omma". Och på det här stället gjorde Arvol Looking Horse en ceremoni då han kallade på sina förfäder för att välsigna platsen.


Platsen är egentligen en fornborg från 500-talet e Kr. Och det är här, i denna borgen, som jag står på "dimbilden" i ett av inläggen här nedanför.  

 


Taget i somras vid Dödvik, Bohus Malmön. I min nya bok "Kvinnan i Klippan" är det just HÄR som de viktigaste händelserna utspelade sig för 3000 år sedan. Och det är just på denna klippa som Minya uppenbarar sig för befolkningen.


Som sagt - de här bilderna kan jag alltså inte ta bort ur kameran. För dom finns inte. Men när man tänker på symboliken, motivet, platserna dom representerar, så får man nästan ståpäls....eller.....?


Annika - som är övertygad om att någon tekniskt kunnig person kan ge mig en rationell förklaring.

Av Annika - 23 november 2008 09:40


GLÖM INTE TÄVLINGEN! 



Ska påminna er hela veckan, för nu börjar den glida så långt ner.


För övrigt upptäckte jag till min fasa att det var - 7 grader idag. Ja, jag vet att ni uppe i Norrland skrattar, men herregud, det här är Göteborg!! Vi är bara vana vid vind, slask och dimma :)


Annika - har inte vågat sticka ut näsan ännu....

Av Annika - 22 november 2008 20:13


Om ni inte har varit på Lisebergs julmarknad hoppas jag ni kommer dit någon gång. För mycket mer julkänsla kan man ju inte få. Det enda som fattas är väl riktig snö....


Efter en jättegod middag på Pasta+ på Södra Vägen gick vi alltså ner till Liseberg. Jag var så väl påpälsad att jag inte frös ett enda dugg.




4 miljoner lampor är tända!! 

 

  

Det här vattenfallet var också vackert. 

 


Så här glad var jag....och gissa varför..... 

 

  

...jo, jag hade upptäckt att jag var mästare i sillkastning!! Det hade jag ingen ANING om. Det gällde att kasta sillar i tunnan där uppe och jag prickade i 13 stycken, vilket var jättebra. TÄNK så många dolda talanger man har! Hahaha!



 Och sedan hittade vi SNÖ. Nä, det var ingen riktig snö, det var bara papperssnö. Men vackert ändå.


Ja, det var kul men hiskligt mycket folk. Skall nog gå tillbaka hit en vardag istället....det är lite lugnare då.


Annika - som softar i soffan med en kopp te




Av Annika - 22 november 2008 15:25


 


Idag ståndar det sagobröllop här i Göteborg! Lisa 28 gifter sig med  Charles, 60. Lisas familj är "bara" mångmiljonärer. Charles, däremot, är mångmiljardär. Och så gifter dom sig här, i Tyska Kyrkan, mitt inne i lilla Göteborg. Med Bill Gates som vittne.


Bill kom hit redan i går, så man skulle väl gått ut och roat sig i går kvälll. Tydligen hade han väldigt roligt på Park Lane med diverse damer. (se lilla bilden till höger). Å andra sidan är han ju bara världens tredje rikaste karl just nu. Det går totalt "downhill" för honom. Det var därför jag satt inne. Ska det va´så ska det va´.


Just nu håller jag på att rota fram mina långkalsingar. Min son är på hemväg från landet och han ska bjuda mig på fin middag och sen ska vi gå till Lisebergs julmarknad. För idag firar vi min fö´lsedag! Och det är mycket roligare än Bill Gates lilla partaj :)


Annika - som vet att jag kommer att tokfrysa ikväll!!

Av Annika - 22 november 2008 11:46


Stort tack till "Ana" som skickade mig en underbar dimbild från Omberg. (Har tyvärr tekniskt fel med min mailserver så under tre dagar har jag bara kunnat skicka mail sporadiskt. Väldigt frustrerande. Jag får tacka er här!)


Nedanstående bild är dock från 2007:



Fotot är taget uppe på Omberg under den sista resan "I Svarta Kattens fotspår". En tjej i vår grupp tog det här underbara fotot på mig, när jag står och funderar över Drottning Ommas "budskap" :) Visst är det suggestivt? 


Den där resan var märklig, suggestiv, underbar! Vi kom upp på Hjässaborgen, den högsta höjden på Omberg med en helt underbar utsikt, och plötsligt insveptes vi alla i dimma. (Det sägs att det är på detta sätt som Drottning Omma visar sig - Dimmornas Drottning som bor på berget.)


Det hade varit helt dimfritt när vi gick upp. Men så länge vi befann oss på toppen var det som att vara inne i en annan värld. Och så fort vi gick ner från berget försvann dimman igen. Magiskt!


På omslagsbilden till "Livets Lapptäcke" blev jag också insvept i dimma. Men längre ner, vid Alvastra Kloster, var det fri sikt. Det fotot gillar jag också!


Annika - som i alla fall inte har ett spår av dimma här i Götet. Idag är det knallblå himmel! :) 


Av Annika - 22 november 2008 10:51



Årets första hyacinth.

ÄLSKAR hyacinther :)


GLÖM INTE TÄVLINGEN! 


Annika - som pratat bort hela morgonen i telefonen. Gud, vad vi tjejer/tanter kan prata länge med våra kompisar! Haha!

Av Annika - 21 november 2008 21:58


 


Det här halsbandet köpte jag idag på Glitter. Det var faktiskt jättefint till min gröna tröja. Jag köper ofta billigt "skräp" (skratt) för jag älskar smycken och då kan jag unna mig att byta ofta och köpa nytt.


 


 Och sedan trillade jag ju in på LUSH igen och köpte den här bubbelbadsbiten som heter "Christmas Kisses". Den luktar himmelskt!!


Annika - som just ätit glass....som lördagsgodis fredagsgodis :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards