Alla inlägg under november 2008

Av Annika - 28 november 2008 15:24



Och så anlände Minya äntligen!! I många upplagor! (Det här är bara en tredjedel). Det var vansinnigt spännande att sprätta upp den översta lådan.


 


Och så höll jag den i handen - "Kvinnan i Klippan".  Jag skrev dom första orden för snart ett år sedan. Men jag har sett den framför mig mycket längre än så.


Jag har nog aldrig hållt på så länge med en bok, men denna gång krävdes ju en hel del forskning och "research" och många resor upp till Tanum.



Oj, vad den är tjock. Nästan dubbelt så tjock som min bok "Moder Jords tysta budskap". Det är därför jag blivit tvungen att höja priset en aning och dessutom har de tjänster jag köpt också gått upp i pris. Men nu varar läsningen länge....!


Och vet ni vad konstigt - omslaget är helt perfekt! Den blå fläcken himmel är plötsligt tillbaka igen. Helkonstigt! Som sagt, jag behövde aldrig oroa mig.


När jag fått böckerna drog jag genast på mig träningskläderna och tog en härlig powerwalk runt Slottsskogen. Det var lite riskfyllt med de gråa molnen hängande över mig, men jag klarade mig utan att bli blöt.


Och nu väntar tvättstugan. Yiipiieee :) :)


Annika - som ska skicka ut böcker över helgen till er som förbeställt













Av Annika - 28 november 2008 11:17




 



Här sitter jag och väntar på leveransen av mina böcker. Suck.

Hade tänkt åka upp till Hakefjordens Hotell och ta lite foton för min hemsida. Och DÄRFÖR hade jag hoppats att leveransen skulle komma tidigt. Men hittills har inget hänt, så jag får nog glömma den idén.


Så jag fortsätter att vänta. Minya och Skjöld har ju väntat i tretusen år (fniss), så EN dag är ju inte så mycket att gnälla över :)


Annika - som under tiden gör alla småjobb jag skjutit upp  


Av Annika - 28 november 2008 09:38


Det här inlägget är alldeles speciellt tillägnat Titti. Plus lite till Ulf.

Och alla er som läst kommentarerna i inlägget nedan "Att vara i Vara". :) :)


Mitt emellan Vänern och Vättern prunkar en håla tätort som heter Töreboda. (IFALL ni i Norrland och Skåne och på andra ställen mot all förmodan inte vet var denna metropol ligger) (Ler)


Jag fick den MEGASTORA äran att åka dit och föreläsa 1999 (!) och det blev så bra att jag fick komma dit en gång till! Töreboda ligger vid Göta Kanal och är världsberömd ( ler ) för sin färja, den minsta i Europa. Och denna färja kommer nu att bli världsberömd även i Sverige efter dessa inlägg.


Blunda nu, Titti, for here it is....

"And so I present for you...... (trumvirvel)....LINA the Ferry!"

 


Kolla, jag har t o m ställt den på en blå handduk så att det ska se ut som om den är ute på böljan den blå (fniss)

  

Annika - färjinnehavare och därmed icke färglös :)



Av Annika - 27 november 2008 17:11



 Är det här rätt stad? Rätt gata??

Mina två bästa vänner på färden: GPS och mobil :)

(Står det "SKIT" på den där gula skylten?? Fniss) 

 


Ja, kolla, DÄR är Nordpolen.

Urmysigt café som varmt rekommenderas. Men var försiktiga - det finns mycket gott där! 

 


 Kul skylt utanför! (Skratt)


Jag hade ett jättetrevligt möte där vi snackade om våra planer för framtiden. Vår tanke är att bilda ett konsultnätverk för att erbjuda företagsutveckling på olika plan, men som alltid måste man ju "sticka ut". Det finns så otroligt många konsulter på marknaden!


Men vi gillar utmaningar. Och vi älskar allt NYTT! Så vi ska införliva några fler konsulter och sedan ta ett nytt möte, vilket blir 11 december i Jönköping.


Nästa år kommer, som sagt, att bli jättekärvt och då ska vi ägna oss åt att bygga upp, marknadsföra, sälja och stå på startlinjen när allt svänger igen:)


Annika - peppad och förhoppningsfull. Nytt är kul!

Av Annika - 27 november 2008 09:43


Idag ska jag till Nordpolen. Jo, det är sant :)

Café Nordpolen i Vara.


För er som inte bor åt det här hållet kan jag berätta att Vara kommun har 16.000 invånare och ligger mitt på Varaslätten i Västergötland. Här finns många historiska hemligheter runtomkring, det kan alla runstenar och gravfält vittna om. Och så är vi ju också inom Arns område! 


I alla fall - här bor en av mina kollegor och vi har lite idéer inför framtiden som vi ska dryfta. Det ska bli spännande!


Annika - som alldeles snart ska rulla iväg ut på vägarna



Av Annika - 26 november 2008 19:50


WOW! Tryckeriet måste ha lagt in högsta växeln. De ville väl hjälpa mig efter allt strul. De tryckte alla böckerna på tre dagar!


Idag lämnar leveransen Växjö och egentligen skulle jag fått den i morgon, men då befinner jag mig på annan ort. Så på fredag är det DAX!


Det har varit en lång resa hit. Tretusen år (skratt) Och nu ska Minya ut i vida världen. Tja, i alla fall ut i Sverige. Det ska bli så spännande att höra vad folk tänker och tycker om Minyas berättelse och plötsligt är jag inte ett dugg nervös längre. Boken är verkligen en hyllning till kärleken. Så det blir nog bra....


Annika - kan knappt vänta tills jag får hålla boken i handen!




Av Annika - 26 november 2008 14:27


Jag skulle träffa några reportrar för en intervju för en tidning som heter Respons. Två killar och en tjej dök upp (rejält försenade), vi köpte en kopp kaffe och jag fick tidningen på bordet framför mig. En glossig, tjock storstilad tidning med massor av företagsreportage. Huvudintervjuaren lovade mig minst en halvsida, troligtvis en helsida. Med foto, givetvis.


Intervjun genomfördes med hjälp av en diktafon.Alla log och strålade och var dötrevliga. Efter drygt en halvtimme var vi klara.

"Okej!" sa intervjukillen. "Vill du ha en kontaktruta med din logga under artikeln?"

"Och det kostar.....?" sa jag.

"Tretusen." (Tror jag han sa, min hjärna havererade tillfälligt....)

"Nej tack!"

Tystnad.

"Men hur ska folk då kunna hitta dig om dom vill köpa dina tjänster?"

"Men mitt namn står ju i artikeln. Det är ju bara att Googla mig och du får hundratals träffar."


Tre soliga, glada leenden frös till IS. Och då menar jag Nordpolsis! Den kallaste sorten!

"Men du måste ju marknadsföra dig!"

"Ja, jag har avsatt pengar för det. Men i den summan ligger inte att annonsera i er tidning."


TJOFF, sa det! Diktafonen åkte ner i väskan med en smäll. Tre personer tog på sig kapporna. Jag satt kvar.

"Så när kommer artikeln in i tidningen?" frågade jag, fast jag visste...

"Jag skickar den till vårt huvudkontor i Stockholm, men nu är det ju så att dom prioriterar folk som annonserar!"

"Så det här var egentligen: Betala ett antal tusenlappar och du får en artikel om dig själv?"

Han ryckte på axlarna.

"Vi måste ju finansiera tidningen på något sätt!"


SHIT, SHIT, SHIT!! Och....oops!.... det var just vad jag hade i väskan! Jag tänkte ta vägen förbi Vårdcentralen på hemvägen. Med ett avföringsprov. Nä, spy inte nu! Det är inte alls så äckligt, det rör sig om 2 cm i konserveringsvätska. Men den där vätskan kunde jag ju göra något vettigare med, tänkte min skorpionhjärna, som kan slå över till "hämnd" på en tiondels sekund.


Lite brun vätska i kaffet, kanske? Eller rätt i fejset på den där smilfinken som slängt bort en hel havdag för mig!! Han ska vara jäkligt tacksam för att jag är en ordentlig och väluppfostrad tjej/tant!! (Host, host).


Råd nummer tre denna "Rådens Vecka": Akta er för en tidning som heter Respons! (Om ni inte vill betala för en artikel, förstås.....)


Annika - som plötsligt minns att flera varnat mig för det här. Jaja, suck, "too late!"

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards