Alla inlägg under oktober 2008

Av Annika - 27 oktober 2008 10:00


I går kväll tog jag en promenad i Gamla Stan och hamnade på en mysig liten restaurant, där jag åt ravioli med sparris och gorgonzolasås. Sååå gott!

 


 De här "adventskalendrarna" i gammal stil hittade jag i ett skyltfönster. Är de  inte underbara??!

 


Mitt hotell i kvällens mörker. Nu när jag vant mig vid klaustrofobi-rummet måste jag säga att det här hotellet är URCHARMIGT! Bara detta att det ligger mitt på Gamla Stans gågata är ju underbart. För övrigt är hela hotellet som ett museum. Eller ett skepp, kan man också säga. Massor av saker från Lord Nelsons tid. Det finns ytterligare två hotell i den här kedjan: Lady Hamilton (Nelsons hustru) och Victory (Nelsons båt).


Kolla bara vad fint:




 




Vilken underbar byrå, eller hur?!


 


Mitt rum heter Alfred :)



Alla som bor här får en påse med presenter:

Näsdukar, en kryddblandning, en guldpeng med chocklad (uppäten!) och ett bokmärke. Ooookey....är det någon röd tråd här, eller? Hur tänkte man?

(Haha) Kul!


Nu ska jag ta en shoppingrunda i Gamla Stan, checka ut, åka till Centralen och slänga in bagaget i ett förvaringsskåp, ta tunnelbanan till Odenplan och sedan kommer det spännande besöket med "Very Important Persons" (ler) beträffande möjligheten att skriva en bok om den där teorin jag gillar.


Efter mötet åker jag tunnelbanan tillbaka till Centralen. 17.15 kliver jag på tåget till Karlstad. See you then :)


Annika - Gamla stans affärer riktigt ropar på mig nu! Haha!




Av Annika - 26 oktober 2008 18:14


Nu är jag på hotellet - det ligger så fint mitt i Gamla Stan.

När jag öppnade dörren till mitt rum tänkte jag: "Oj, kolla, det finns en hall också!" 

 

  

Föga anade jag att hallen VAR rummet! Det minsta rum jag någonsin bott i. Om jag slår upp locket på väskan och drar ut stolen får jag inte plats. Hihihihi! "Klaustrofobi light", liksom. 

 


Men jag får väl roa mig med att titta på fina båten som sitter ovanför min säng.


Nu ska jag ut i Gamla Stan och hitta en urmysig restaurang - dom finns det många av här! Och sedan ska jag ligga på min stenhårda brits (jo, den är en PLANKA) och se på TV. (Skratt) (Kul hotell)


Annika - som bor på Lord Nelson och han hade det väl just så här trångt och hårt! Känner mig som Miss Nelson :)

Av Annika - 26 oktober 2008 17:49


Filmvisningen är över och allt gick bra!

 


Först tittade jag på den nyöppnade utställningen om Nordamerikas indianer.


 


"INDIAN PRIDE"

  


Den här killen stod på vår "rollista" - den första indianen i rymden. Han fick ta med sig två saker i kapseln. Och han valde ett foto av sin familj samt en örnfjäder. Det hade varit väldigt roligt att knyta ihop hans fjäder med min fjäder på något sätt. Men nu blidde det Arvol istället.


John Herrington åker runt i skolorna och försöker ge unga indiankillar framtidstro - "Kan jag så kan ni!"


Sedan var det dags för framträdandet av Rosebud indianen Santee Spotted Tail. 30 minuters show. Och nu ska jag försöka säga detta LUUUGNT och FIIIIIINT så jag inte blir uuuuupprörd.: Santee skulle dansa. Salen var PROPPFULL av folk och det fanns inte ens sittplatser åt alla. Massor av barn var förväntansfulla.


Framträdandet började med en dam (icke-indian) som visade ett bildspel med foton på döda indianer. Foton som fanns i en bok som hon sålde. Damen pratade och pratade. Mer döda indianer. Tiden gick. När 10 minuter var kvar fick Santee komma in. Han pratade i sju minuter. Och dansade i tre. Sedan var tiden slut, damen tackade honom och folk fick gå därifrån.


Alltså - EXCUSE ME - låt för f-n killen dansa!! Han är ju champion, en helt fantastisk "grassdancer!" Låt honom berätta om sin kultur, sin dräkt, sin tradition och sitt folk!! LÅT HONOM FÅ EN HEL TIMME FÖR SIG SJÄLV!


Oj, jag glömde....han är ju "bara" indian....ja, shit, vad tänkte jag på....?!  Och vad hände med den underbara indiankvinna från South Dakota som var förpassad till "verkstan"?  Fick hon aldrig ens ikläda sig sin vackra dräkt? Inte ens säga ett ord inför folk?? "What the f-ck happened??!"

 


Jag tog tre foton på Santee. Alla blev oskarpa av någon konstig anledning. Men kolla orberna. Alltså - varför är det alltid massor med orber när jag ska visa "Spirits for Sale"?! Så mycket damm? Eller något annat....?


Filmvisningen gick jättebra i alla fall och jag fick en trevlig pratstund med jättegoa personer efteråt. Tack alla ni som kom och som tog er tid att prata lite!  Och tack till Nikeishas mormor som dök upp med väninna! Stor kram på er alla!


Annika - never again.....! (Men jag ska inte säga mer för jag försöker vara en snäll och vänlig människa. Arrrrgh!!) (Fniss)

Av Annika - 26 oktober 2008 10:30


För 10 år sedan, på kvällen den 30/10, inträffade en fruktansvärd tragedi här i Göteborg - Backabranden. 63 ungdomar fick sätta livet till i lågorna, 182 blev skadade.


På den tiden arbetade jag mycket med debriefing, speciellt för Räddningstjänsten, och när telefonen ringde på söndagsmorgonen och en kollega frågade om jag kunde ställa upp, fattade jag först ingenting. Det var nästintill obegripligt.


Min son var bjuden på den där festen. Men han hade brutit foten i en motorcykelolycka och var inte på festhumör med kryckor och gips. Hans vänner gick till festen utan honom. De klarade sig - i alla fall fysiskt. Idag kan jag bara tacka en högre makt för den där motorcykelvurpan. En ren "tillfällighet".....


Hela veckan kommer olika manifestationer att äga rum i Göteborg. Kolla Göteborgs-Posten om ni vill hedra minnet av alla dessa ungdomar. 29/10 arrangeras ett fackeltåg från Gustaf Adolfs torg 19.30 till Backaplan där ett nytt minnesmärke avtäcks i närvaro av bl a Göran Johansson och Thomas Bodström.


För alla dessa ungdomar och för deras familjer vill jag tända ett ljus. 400 unga människor med livet framför sig gick ut en kväll för att roa sig. 63 av dom kom aldrig hem. Våra tankar och vår medkänsla går till alla som överlevde och alla som miste vänner och familjemedlemmar.


Annika - som tänker att livet är så oberäkneligt. Och ibland känns det fruktansvärt orättvist!


Av Annika - 26 oktober 2008 09:51



Vet inte riktigt vad jag hade för mig idag - men jag var på Centralen urtidigt! (Kan bero på att jag är så van att planera med rusningstrafik - idag låg gatorna tomma.) Jag tog en kopp kaffe - och så här fullt var det på Centralens fik en tidig söndagsmorgon.  (Fniss)


Vid tolvtiden är jag framme i Stockholm. Ska slänga in mitt bagage i ett förvaringsskåp och sedan äta lunch. Därefter ska jag bege mig till Etnografiska muséet och hoppas hinna titta på Lakotakillens dansuppvisning.


Sedan vet jag inte riktigt vad som förväntas av mig - ska jag introducera filmen? Ha en "frågestund"? Eller bara mingla? Eftersom dom presenterar mig i programmet tänker dom väl "använda" mig för något. (Ler) Tja, det ger sig väl....



Jag har i alla fall tagit med mig 10 DVD och 10 häften och hoppas jag får sälja dom. Vinsten går ju tillbaka till Arvol, så det borde dom väl kunna erbjuda mig?


När jippot är över ska jag ta mig tillbaka till Centralen, hämta min väska och ta en taxi till Gamla Stan där jag ska bo över. I morgon åker jag vidare till Karlstad, men först ska jag ha ett spännande möte om min planerade nya bok.


Annika - som just lämnat Skövde och därmed också lämnade ösregnet bakom mig....





Av Annika - 26 oktober 2008 07:25


Jag sitter här med min frukost och väntar på taxin som ska hämta mig 08.00 Jizzez, vad det har regnat och blåst i natt! Och det spöregnar fortfarande. Det är väl likadant i stora delar av landet gissar jag?


Ville bara önska er god morgon :).

Återkommer när jag är ombord.


Annika - som inte alls kände för att kliva upp ur den goa´, varma sängen....

Av Annika - 25 oktober 2008 21:08


Upptäckte att jag skrivit fel i förra inlägget. 08.42 är egentligen tjugo i nio, skrev jag, som om detta häpnadsväckande faktum först NU hade gått upp för mig!  Och jag måste meddela min nya insikt på en BLOGG! (Skratt) Det skulle givetvis vara tjugo i tio.


Lika roligt var det häromdagen, när jag läste igenom min hemsida Kvinnan i Klippan, där jag skrivit information om Bohus Malmön. Ön har c:a 260 invånare, skrev jag, och är fyra kvadratmeter. Haha, urkul! "Kvadratmeter!" Typ en sten i vattnet bara - med 260 invånare och 12 bronsåldersgravar. Imponerande!


Jag undrar hur många som grubblat över hur detta var fysiskt möjligt. :) Men nu är det ändrat. 


Och, by the way, jag kan berätta att blåser rejält här på västkusten! Det är på väg tvärs över Sverige....


Annika - som tittar på "stjärnor på is"

Av Annika - 25 oktober 2008 18:18


Jag hann faktiskt med allt jag ville göra idag!

Först tog jag en runda på gymet. En snabbrunda, måste jag väl erkänna....


På eftermiddagen tvättade jag, städade, skrev fakturor och offerter och lagade mat. Samtidigt! Det är sånt vi kvinnor kan göra! (fniss). Men sedan försökte jag dricka kaffe också och där gick tydligen min gräns för simultankapacitet. Jag upptäckte att det stod två fulla kaffemuggar på olika ställen med kallt kaffe. Glömde dricka....

 


18 fakturor har jag skrivit idag! Puh! Jag försöker njuta av det, fakturor är ju det roligaste som finns! Haha! Och det är ännu roligare när folk betalar dom.



Jag packade upp allt från väskan och stoppade ner det i tvättkorgen. Nu är det klart så nu har jag börjat packa igen.


I morgon går tåget till Stockholm 08.42 Fast det är ju egentligen 20 i tio, kom jag på. Hurra, en timma extra i sängen :)  Glöm inte att ändra klockan, boys and girls!


Annika - som ser fram mot filmvisningen i morgon

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards