Direktlänk till inlägg 27 oktober 2008

Oj, vad jag har hoppat studsmatta idag!

Av Annika - 27 oktober 2008 18:00


I morse fick jag reda på att mina sista kurser - de jag skulle "hanka mig" fram på - också hade blivit avbokade. (Företagen är helt panikslagna nu, alla avbokar.) Det betyder att jag har tre dagars jobb i oktober. Och sedan är det slut! Ingenting! A-kassan kan man inte gå på som företagare, så avgrunden öppnade sig plötsligt!


Jag strövade runt i stan som en zombie och funderade på mina två alternativ: att gå till ett bemanningsföretag och ta vilket jobb som helst för att få en inkomst. (Vilket jag gjort tidigare). Men då har jag å andra sidan inte tid till att sälja och marknadsföra mig och arbeta för nya jobb. Jag kände mig verkligen som en gråsparv som sjönk som en sten!! Funderade på att skriva ett friarbrev till Bill Gates ....(skratt) (Vad det måste vara fantastiskt att ha två inkomster till ett hushåll! Det har jag aldrig upplevt. Vilken lyx!!)


Sedan skulle jag iväg på det där mötet. Och vara glad och positiv! Yeeehoooo! (Skratt) Och tänk, det blev jag! För killen jag träffade var så trevlig och allt kändes kanon. Han var väldigt positiv till mitt bokprojekt och ville samarbeta på alla sätt. Visserligen kommer amerikanarna (som äger rättigheterna) att vilja säkerställa att jag presenterar deras teori på ett korrekt sätt, men det är allt.


Vi var både överens om att vi måste börja med den unga generationen för att kunna vända situationen i samhället. Lärare har nu blivit utbildade med den här modellen för att i sin tur kunna hjälpa eleverna och det hade gått kanonbra. Kanske var jag intresserad av att bli involverad i detta ungdomsarbete? (Och jag som sagt i ett halvår nu att jag vill jobba med ungdomar!)


Den här analysen och teorin finns i massor med olika länder och om jag kan få ett förlag att nappa kan boken bli översatt till många språk. En internationell konferens skall hållas om några veckor och då skall mitt projekt läggas fram till representanter från andra länder.


Det var ett "halleluja moment!" NU vet jag vad jag ska göra. Den här klyftan som öppnade sig blev plötsligt en tomhet som ger mig chans att jobba med det här nya projektet. Vilket jag aldrig hade haft tid till annars.


I drömmen höll jag gråsparven i mina händer, men när den kvicknade till blev den förstås livrädd, vred sig loss, dunsade ner på backen och raglade iväg till en mörk skreva, där den började putsa sina fjädrar i lugn och ro. Själv kände jag hur etablissemangets händer kramade ihjäl min själ (att hamna i 55+ högen på arbetsförmedlingen känns inte så inspirerande), men någon drog upp mig ur pölen och nu ska jag dra mig undan i en skreva och skriva. (Ha! Ha!)


Så nu behöver ni inte grubbla längre på drömmen. DÄR var den!!


Annika - färgglad gråsparv på Karlstadtåget (Som har gått sönder! Igen!)

 
 
Ingen bild

Anna

27 oktober 2008 19:22

Jag blir så nyfiken - jag har nog missat något sen tidigare i din blogg: vad är det för projekt?
Kramar till dig som är så stark fast det ser dystert ut :-).Tankens kraft är allt. Tänk om jag kunde lära mig det själv också...
/Anna

 
Ingen bild

Titti

27 oktober 2008 20:50

Lovar inte säga "vad var det jag sa...!"
men du kan ju sända en tacksam tanke till vinden som fick draken att lyfta.
Och du, GRATTIS SÅ ALLDELES JÄTTEMYCKET!

 
Ingen bild

Annika

27 oktober 2008 20:57

Titti: TACK, men det är en lång, lång väg att gå! (Fast en SPÄNNANDE lång väg)

Anna: jag har inte skrivit så mycket om det eftersom det rör rättigheter och sådant där. Eller så norpar någon annan konsult min idé. Haha!

Men det är en teori/modell som jag jobbat med i 14 år, som är utarbetad av en amerikansk psykolog och som i grunden syftar till att plocka fram våra styrkor, att förstå att vi ALLA är värdefulla och att hitta just DET som motiverar OSS. Alla människor kan lyfta, t o m utan drakar.

Jag älskar teorin / analysen och har sett folk förändra sina liv, växa något enormt, hitta sitt självvärde och förstå sina medmänniskor. Den har så otroligt mycket att säga andra och den måste spridas, tycker jag, för den vädjar till grundfundamentet hos alla människor. Till ett bättre samhälle.

Men mer info kommer när jag är på väg....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards