Alla inlägg under augusti 2008

Av Annika - 9 augusti 2008 17:32


Anders Björkman från Göteborgs-Tidningen recenserar invigningen:


"Kina uppfann krutet. I går gjorde de av med hela lagret."


"Inmarschen var värst. En meningslös parad utan mål. 204 länder traskade fram med skylt och fana. Gick och gick och gick till ingen nytta. 204 länder gick dessutom för sakta."


"Var finns klimatprofeterna? Fyrverkeriorgien fick väl ytterligare några isbjörnar att halka av smältande isberg."


Hahaha, så himla kul skrivet!


Annika - som ska försöka se lite lagom av OS. Tycker det är rätt kul!

Av Annika - 9 augusti 2008 17:24


Jag och min kompis Vivi trotsade de mörka molnen och åkte upp till Delsjön. Solen tittade faktiskt fram och det regnade inte en enda gång, även om det såg hotfullt ut! Vi fikade och tittade på ulliga, söta kaniner i en inhägnad. Eftersom de förökat sig rätt rejält (fniss) kunde man få ta med sig kaniner hem om man ville. (Tips till barnfamiljer: gratis kaniner på fiket vid Delsjön!)


Men var fanns alla människor?? Det brukar vara packat med folk vid Delsjön - men inte idag. Vi var nästan ensamma vid sjön.


Annika - som pratat och skrattat! Visst är det underbart med tjejkompisar, allt blir så roligt!


----------------


Här sitter jag och njuter av en liten strimma sol, som kom fram då och då.



På den här bänken kan man bara tala sanning! (Skratt) Man kan nog hitta vissa användningsområden för den....





Av Annika - 9 augusti 2008 10:12


Medan jag ändå är igång på presentavdelningen (fniss), så kommer några presenter till:


Etuiet till vänster fick jag från Arvol Looking Horse och Paula för att jag ordnade Sverige-besöket. Jag skall ha visitkort i den. Men har faktiskt inte använt den. Än.


Halsbandet i mitten är en vargtand som jag fick av en tacksam indian i Kanada. Jag har haft på mig halsbandet när jag varit hos tandläkaren. Vargen hade karies, säger hon (fniss).


Ghost Bead halsbandet till höger - OJ, vad jag är glad för det! Folke och jag fick var sitt av en Navajoindian när vi filmade i Albuquerque. Ghost Beads - som är en sorts frön - plockas på de heliga bergen av indianerna och används för skydd och god hälsa. (Namnet säger ju allt....) Det här halsbandet har jag använt ett par gånger vid mycket viktiga tillfällen, då jag behövde lite andligt stöd.


Presenter med en andlig mening är underbara att få!




Annika - som har mycket mer att visa, men det tar vi en annan gång :)

Av Annika - 8 augusti 2008 18:22


Just nu är det festivaldags på min balkong.

Way Out West har dragit igång runt hörnet där jag bor.

Jag behöver inte köpa biljett.

Jag hör allt!


Annika - som hörde att 22.000 personer per dag skulle besöka festivalen. Tror det är dags att åka ut till landet igen.... (ler)

Av Annika - 8 augusti 2008 17:01


Mina förutsättningar att bara sitta inne och jobba med boken försvann. Jag började bra med två timmars jobb, men sedan gjorde jag ALLT annat! (fniss)


* Måste gå till gymet. Har inte tränat på över en vecka. Vilken SLAPPIS jag är ibland! Men idag lade jag lite tid på träning:




* Agneta Sjödin ringde så vi pratade bort en stund. Hon har också tillbringat sommaren med att skriva en bok och vi är i samma skede, så att säga. Skönt att snacka med andra författare - dom förstår ens trauma (skratt)


* Ringde till bronsåldersmannen i Vitlycke och pratade om planeringen. Lite svårt att sy ihop allt, men det ska nog gå.


* Fick en jobbförfrågan om en föreläsning på en Tallin-båt. Det blir nog bra, men det tar så mycket tid. (Man får ju inte betalt för resedagarna, så jag får hoppas att de flyger mig dit/hem i alla fall.)


* Åkte och köpte papper för att kunna skriva ut boken. Den här lilla oansenliga affären på Aschebergsgatan här i Göteborg är kanonbra och billig när det gäller pappersvaror! Rekommenderas varmt till alla Göteborgare! Den har funnits sedan jag var liten. Fattar ni hur gammal den är?!!! (skratt)



* Blev hypersugen på god, vegetarisk mat, så jag travade ner till den vegetariska restauranten Solrosen och åt zucchinigratäng. Mmmmmm!"


* Skulle brygga kaffe och SHIT, ny kaffeöversvämning. Min nya bryggare är sönder! Vad ar det jag sa, visste det! (skratt). Fick kasta mig i bilen och åka ut till Elgiganten. Dom gav mig pengarna tillbaka i alla fall. Nu är jag "brygg-lös." I morgon kommer abstinensen att utlösa en katastrof! Ha ha!


* Försökte strukturera kvitton och fixa bokföringen. Det tog en timme.


Och HUR mycket tid blev det över till boken? Suck!!


Annika - som bara inte förstår vart vissa dagar tar vägen....de svischar förbi som en vindpust...

Av Annika - 8 augusti 2008 10:04


Jag har så många underbart vackra gåvor som jag fått av indianer, men som jag tyvärr inte använder. Det är synd. Men jag tar fram dom och tittar på dom ibland....


Denna choker ( = "strypare") är väldigt speciell för mig. Den är gjord av ben + en björnklo, jag fick den av en apacheindian som tack för min kamp för indianernas rättigheter. Den är tillverkad av en AIM-indian (American Indian Movement) och har gått genom många olika ägare - vilket är brukligt i indiankulturerna. Alla ägare har varit aktivister och "warriors", så det känns väldigt hedersamt att ha fått den i mina händer.


Men använda den....nja....jag brukar inte klä ut mig i indiansaker.





Jättefint halsband som jag fick av en indiankvinna när vi filmade "Spirits for Sale" i Albuquerque. Hon ville tacka för att indianernas röster blev hörda. Tyvärr har jag aldrig burit halsbandet p g a krucifixet. Jag är inte så där väldigt...hrm....religiös, får jag väl erkänna. Men desto fler indianer är kristna/katoliker. 



Sådana här "beadwork" har jag jättemånga. De är vanligtvis från mammorna till alla de barn som vi hjälpt genom "Världen i Våra Händer".  De är så vansinnigt vackra och genomarbetade, men det är väldigt sällan jag bär sådana här stora örhängen.


 


Annika - som är nöjd med att alla gåvor har en egen "story" som jag minns med varmt hjärta....

Av Annika - 7 augusti 2008 19:09


Jag köper all möjlig musik som jag kan lyssna på i bilen eftersom jag kör så mycket. Förra gången slank "Gyllene Tiders samlade hits" med i högen. När jag lyssnar på de här gamla låtarna, så tänker jag bara att fy f-n vad bra Per Gessle är! Vilken hit-maskin!! Hur kan man komma på så många nya hits hela tiden?!  Först Gyllene Tider, sedan Roxette.


Jag älskar hans snuskiga texter som är invirade i sockervadd, så att barnfamiljerna kan gå och lyssna och barnen inte fattar ett dugg medan morsan och farsan rodnar. Det är så himla genialt! Som t ex "Sätta på flickorna på TV 2", ha ha.  (Ja, jag vet att det är sisådär 25 år sedan, men herregud, dom där låtarna håller ju ÄN!)


Annika - som bara plötsligt slogs av Gessles storhet när jag körde hem (fniss)

Av Annika - 7 augusti 2008 10:04


Igår planerade jag fotograferingen för boken nästa vecka. Och om jag nu lagt så himla mycket tid på att hitta Minya och dessutom fått tag i en Skjöld - så måste jag ju även ha en proffsfotograf!


Nu har jag hyrt in Folke (som jag gjort filmen med.) Det får det vara värt! Bilderna blir så mycket bättre med en proffsfotograf med rätt utrustning, dessutom är Folke skicklig på att hitta idéer och miljöer. 


Igår pratade jag med Nikeisha för första gången, hon och hennes mor kommer ner från Stockholm på tisdag, sedan åker vi upp till Tanum onsdag morgon och provar ut kläder och bling-bling (skratt) (armband, spjut, sköldar, lurar m.m.) Därefter dyker Folke upp efter lunch och vid plåtar så det ryker. Jag ber till alla regngudar att de ska vara på vår sida nu.....


Åååh, det här ska bli himla kul!!! :) Och nu vet jag att fotona kommer att bli kanonbra.


Annika - som är så glad att jag bestämde mig för att hyra in Folke!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards