Alla inlägg under augusti 2008

Av Annika - 29 augusti 2008 10:51


Nu ska jag ut och powerwalka en timme. Det är helt fantastiskt. Man bara sätter ordet "power" framför en vanlig promenad, så blir man plötsligt inne! Dessutom tränar man, man går inte bara runt och spankulerar som jag alltid gjort tidigare.


När man powerwalkar måste man ha keps! Det är viktigt. Annars är det inte powerwalk. När man har keps vet folk att man inte bara är en dåre som kommer ångande - nej, man gör något seriöst! Och inne!


Helst ska man ha solbrillor på sig. Ifall det ligger paparazzi i buskarna. (Eller för att det flyger in småskit i ögonen i den hisnande farten.) Allra helst skall man också lyssna på musik.


Jag träffar alltid powerwalkare när jag går i Slottsskogen, vi tittar på varandra under kepsarna och ler. Det gjorde vi aldrig när jag joggade, då var man mer koncentrerad på att inte spy. Nu ser man vad som finns runtomkring en. (Möjligtvis, om man lyckas se något under kepsen och glasögonen.)


Så nu vet ni hur ni blir TRENDIGA, boys and girls. Detta var dagens kost-och träningstips. (Fniss) Lycka till!


Annika - som iklätt mig powerwalksmunderingen :)


--------------


REDO!!


Av Annika - 28 augusti 2008 22:04



Jag har alltid undrat varför teet smakar så gott i England!

Är det vattnet?

Är det mjölken?
Nä, nu har jag kommit på vad det är. Det är teet!! (skratt)


Och - HURRA! - jag har fått tag på äkta engelskt te här i Göteborg. Det är bara såå "excellent"! Allt annat krafs dom kallar "English Tea" är bara ett stort hån mot den äkta varan! :)


Annika - som bunkrat upp med en hel låda tepåsar!


Av Annika - 28 augusti 2008 18:30


Idag var jag på gymet två timmar. Yohoooo, vad duktig jag var! Haha! Vissa andra gånger fuskar jag mig igenom allt på en halvtimme. 


Sedan åkte jag till ett shoppingcenter för att fixa några inköp. Letade efter en 50-årspresent till min kusin. Vad köper man till en 50-årig karl som har allt?! Suck! Ge mig några bra idéer, pleasee....jag köpte ingen present, men åt en jättegod fisksoppa på Åhléns. :)


Därefter brummade jag ut till min lektör som bor utanför Göteborg, plockade upp boken och körde hem den till nästa lektör. Hon bjöd på kaffe, så där fastnade jag i två timmar. Ska bli spännande att höra hennes åsikter!


Och nu är jag hemma och har pluggat på den megastora föreläsningen jag ska ha nästa vecka. Det känns som jag inte gjort ett dugg idag - men det har jag ju. Vet inte varför jag känner så där ibland?! Är det Luther? (skratt)


Annika - som ska lägga ner papperna nu och kolla lite på TV istället....

Av Annika - 28 augusti 2008 09:56



Jag tömde kameran och såg att jag hade fler foton kvar från Paddan-turen. Så innan jag sticker ut får ni det här fina fotot av barken Viking också.


Hon byggdes 1906 och gick bl a till Australien och Peru. Nu ligger hon förtöjd här vid kajen i Göteborg och kommer inte ut till havs eftersom hennes master är för höga för Älvsborgsbron. Här kan ni bo om ni kommer på besök! Rummen ombord är jättefina och man kan sova till vågornas kluckande. :)


Annika - som faktiskt haft konferens ombord på henne

Av Annika - 28 augusti 2008 09:47


Varje gång jag kommer ut till bilen, så har "någon" spunnit ett stort nät mellan vänster backspegel och dörren. Jag vispar bort det och kör iväg.

Nästa gång jag kommer till bilen är nätet tillbaka igen.


Det måste bo en liten spindel i dörren eller backspegeln! (fniss) Jag fick nog med mig honom hem från landet.


Stackars lilla krabat, jag gör sönder hans vackra nät varje dag och envist som synden fortsätter han att spinna. Hädanefter ska jag inte förstöra min hyresgästs skapelse. Och jag skall bara köra i 30.....! (haha)


Annika - som vet att spindlar är väldigt heliga för många indianstammar och att man måste vara snälla mot dom! (ler)


--------------


Så här ser det ut varje dag. Det syns bättre nu med alla regndropparna:


Av Annika - 27 augusti 2008 16:55


Åkte en sväng till min mammas grav idag. Den var så vacker med massor av röda blommor. Jag skulle plocka upp min kompis Vivi alldeles i närheten, så det passade utmärkt. Vivi hade nämligen lovat att ställa upp som smakråd när det gällde fotot för bokomslaget - himla snällt! (Jag kan bli velig när jag ska välja!) (ler)


Vi började med en lunch och hamnade på McDonalds. Brukar inte äta där så ofta, men för min del fick det bli en sallad:



Sedan tillbringade vi över en timme hos Folke. Jag plockade ut c:a 20 foton som jag så småningom ska få på en CD.


Speciellt ägnade vi tid åt omslagsfotot, vilket givetvis är det viktigaste. Och till min förvåning blev det inte så svårt som jag trott. Motivet var redan klart - det skulle vara Minya bedjande på en klippa. Men frågan var om hon skulle stå med ryggen emot eller om man skulle se hennes ansikte. Vi är inte riktigt säkra ännu, men Folke skall fixa till båda fotona. Jag tar ett slutgiltigt besök när jag fått se dom.


Här sitter Vivi och kollar på fotot som jag tror att det kommer att bli. Exakt så som jag sett boken framför mig.....:



Annika - som är förundrad över att allt som rör boken blivit precis så som jag har sett det för min inre syn....

Av Annika - 27 augusti 2008 08:54


Som många av er vet var det upp till mig att arrangera Arvol Looking Horses Sverigebesök förra året. Jag hade tänkt vi skulle ha ett informellt fikamöte med en viss förening, som låg i linje med hans intresseområde. Alltså började jag planera det där mötet.


Det tog bara några dagar innan folk från föreningen hörde av sig: "Ja, om Bettan ska komma, då tänker inte jag komma!" eller "Ska Kalle vara där? Då kommer inte jag!" Sedan började folk ringa mig och prata skit om dom andra, så att jag skulle utesluta dom från mötet. Jag trodde inte mina öron! Vilken sandlåda!


Till slut fick jag ett förslag till "schema" från föreningen. Några skulle träffa Arvol först, sedan skulle nästa hög med personer komma (dom som inte tålde de första), några skulle bjuda hem honom (de som inte ville ha med resten att göra) o s v.  DÅ flög jag i luften! Herregud, här kommer FN:s fredspristagare hela vägen från USA med ett fredsbudskap!! Kan man inte visa lite mer respekt och bete sig som mogna, vuxna??!


Jag ringde upp och sa: "Forget it! Jag ställer in alltihop!" Vilket jag gjorde. Arvol, Paula och jag gjorde något trevligare istället, vi träffade folk som var positiva och generösa.


Under helgen sprang jag på folk från den där föreningen. OJ, vilket iskallt bemötande, en del vägrade faktiskt prata med mig. (Om blickar kunde döda, liksom.....) (ler)  Jag hade hoppats de hade lärt sig något av händelsen. Men de hade nog inte lärt sig något annat än att hata mig. (Fniss) Jaja, man får sina ovänner....


Annika - som hade gjort precis likadant om det hänt en gång till!

Av Annika - 26 augusti 2008 19:08


Fick den här kartan skickad till mig. Den är sammanställd av amerikanska siare och den visar hur världen kommer att se ut om miljöskadorna fortsätter.


Nu syns det inte så jätte-bra, men kolla där uppe där Sverige ska ligga. SKA ligga, alltså. Det finns inget där, bara ett blått hav. Men Norge är kvar!!


Men allså....excuse me...vad har nu vi gjort för ont?! Vi som sorterar och kör miljöbilar och är hyperduktiga på att ta hand om Moder Jord? (Jämfört med vissa andra länder...) Varför överlever norrbaggarna och inte vi?! Va katten, om Sverige ska sjunka ska vi banne mej gå till botten allihopa här uppe i Skandinavien. Enade vi stå!!


Känner mig mobbad. Eller har jänkarna blandat ihop oss med Schweiz nu igen? Suck!


Alltså, norrmän och norrkvinnor, "move over". Det kommer att bli väldigt, väldigt trångt hos er inom kort. Bara så att ni vet.


(Fniss)



Annika - nöjd efter en härlig dag med toppentrevliga arkitekter

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards