Alla inlägg under juli 2008

Av Annika - 27 juli 2008 02:57


Nu är klockan tre på natten/morgonen och jag har gett upp hoppet om att få någon sömn.


En av båtarna som kastat ankar här i viken har rejält partaj med diskodunk på fullaste volym. Alltså, det finns nöjesmetropoler häromkring: Kungshamn, Smögen, Hunnebostrand  o s v. Åk och partaja där, idioter!! De som ankrar upp här är just dom som inte vill festa utan istället njuta av stillheten och naturen. Tycker verkligen synd om alla de andra båtarna runtomkring.


OK, nu har jag fördrivit tiden med att skriva i bloggen. Vad ska jag göra nu?
Fortsätta med kapitel fem på boken, tror jag..... Aha, nu kommer mina grannar gående. De kan inte heller sova. Jag kanske ska bjuda in dom så kan vi äta upp tårtan. Prinsesstårta klockan halv fyra på morgonen, kan det va´nåt??! :)


See you tomorrow. Oj, vänta...det är ju idag, ja.


Annika - som ska ställa ut MINA högtalare klockan sex i morgon bitti, he he. (Nä, det ska jag inte, men jag BORDE göra det...)


Av Annika - 26 juli 2008 21:43


Vilken härlig dag. Men VARM! Puh!


Dezis jobbarkompis Lasse kom hela vägen från Göteborg för att gratta. En födelsedag fodrar ju ett restaurangbesök, så Lasse och jag plus födelsedagsbarnet åkte till Hunnebostrand för att äta. Här sitter Lasse och jag och njuter efter en supergod middag:



Väl hemma var det bara att ta fram tårtan, sätta på kaffet och samla ihop släkten. Efter att ha gått från hus till hus fick jag ihop 15 släktingar, som förväntansfullt dök upp på kaffekalaset. Vi fick ha två sittningar. 


Dessa 15 är bara några få av alla de släktingar som finns här ute. Och fördelen är att jag vet hur jag är släkt med dessa....vilket jag inte kan säga om resten. Men här på landet, bland de ursprungliga invånarna, är nog alla släkt på ett eller annat sätt.


 


Nu har killarna övergått till drycker som är lite starkare än kaffet (fniss).

Och jag har diskat och städat och är faktiskt rätt trött. Sitter här och njuter av solnedgången. Totalt vindstilla och fortfarande varmt trots att klockan är snart 10. Visst är det här naturens underverk....att få uppleva sådana här kvällar!


Annika - som super in atmosfären medan dom andra super in andra saker....:=)

Av Annika - 26 juli 2008 10:08


En hyllning till våg/vind-och vattenkraften!

I Lysekil några mil från oss har företaget Seabased utvecklat en teknik där man satsar på vågkraft. Fortum och Vattenfall har fått ekonomiskt stöd från Energimyndigheten och skall nu använda sig av Seabaseds aggregat, som skall placeras ut utanför Fiskebäckskil och Skottland (!)


250 jobb skapas i den nya vågkraftsfabriken. Om det här fungerar bra kan det på sikt leda till ännu fler fabriker.


"You go, Seabased!!"


Annika - som blir så glad varje gång jag hör talas om nya och ofarliga energikällor 


Av Annika - 26 juli 2008 09:55


Idag för 33 år sedan födde jag en son. Kl. 04.50.  Det tog fem timmar från första värken så jag hade verkligen en lindrig förlossning! Men jag förstår inte vart åren tog vägen. Det känns som igår som jag följde honom till dagis eller hämtade honom på fritids. Suck....


I alla fall skall jag in till infernot i Kungshamn och hämta tårtan jag har beställt. Sedan får jag försöka rensa på terassen = byggarbetsplatsen (fniss) så att tårtgästerna får någonstans att sitta.


I går kväll började jag på kapitel ett i boken. Nu är det finslipning som gäller, koll av stavfel, kommatecken, satsbyggnad och sådant där. Jag hittar knasfel, typ att jag plötsligt kallade Albert för Alex i ett kapitel. Ha ha ha! Undrar varför man gör sådana där knäppa misstag?! Jag är så rädd att jag ska missa något och att läsarna kommer att bli totalt konfunderade. 


Annika - som idag har en uppkoppling som är som en oljad blixt. Yohooo!

Av Annika - 26 juli 2008 00:10


Apollo 14 astronauten Edgar Mitchell har hamnat i fokus sedan han i en TV-intervju 24/7 berättat att USA:s mörklägger kunskap de har om UFO:n. Detta har pågått de senaste 50 åren, säger Mitchell, och började 1947 efter en påstådd UFO-landning i New Mexico.


Mitchell säger att han under de tio senaste åren försökt få media att lyssna på de bevis han har, men inte förrän nu har någon tagit honom på allvar. Han säger att USA:s säkerhetstjänst är mer än väl medvetna om att liv existerar i yttre rymden och att avancerad forskning görs.


1971 hamnade Mitchell i Guiness rekordbok för den längsta månpromenaden någonsin.


Annika - som känner mig som ett UFO själv ibland... :)

Av Annika - 25 juli 2008 15:19


Min lilla idylliska tätort har blivit ett norskt/svenskt/danskt/tyskt inferno! Min lugna badstrand ser ut som Magaluf. I affärerna härskar en kombination av mellandagsrea och första dagen på bokrean. Kaos! Jag är dödstrött på den nya sporten: "spark-på-liten-matkorg". Det tar si sådär en halvtimme att komma fram till kassan. "Booooooring!"


När jag var liten ringde mamma till farbror Karlsson varannan vecka. Efter att han stängt sin lilla shop i Örn körde han ut matvarorna till oss och jag fick alltid en extra godispåsa. Aaah, de där dagarna var höjdpunkter! I dag är farbror Karlssons affär borta, posten och bensinstationen är också borta. Farbror Tores affär har gått i graven och "Knutte Jordgubbe" (där jag fick mitt första jobb: plocka jordgubbar för 4:- per dag) har gått hädan. Numera är det bara Kungshamn/Smögen som gäller. Och därmed - inferno!!


Kom tillbaka, farbror Karlsson!! "I miss you!"


Annika - är det varmt eller är det varmt??!




Av Annika - 25 juli 2008 13:19


I går kväll blev det plötsligt omöjligt att komma ut på nätet. I morse var det likadant plus att det inte gick att ringa ut eller ta emot samtal på min mobil. (Dock var det inga problem för mina grannar).


Hmmm...märkligt, tänkte jag. Jag åkte in till Hunnebostrand för att besöka ett snickeri och hoppa in på Internetcaféet på vägen. Där gick det att koppla upp sig. Ser man på! Bloggen funkade dock inte, jag kunde nämnligen bara skriva rubriker. Men suuuuck, liksom! Gick då in på min webmail - och då visade det sig att den också hade havererat!!


Herregud, min mobil/dator har ingen som helst koppling till bloggen eller till min webmail men ALLT havererade samtidigt. Iiiiiiisch...


Kan inte låta bli att tänka på när jag var på väg att slutföra boken "Livets Lapptäcke" - och alla tekniska prylar runtomkring mig bara tycktes explodera. Min helt nya dator kraschade tre (!) gånger!!! "Tillfälligheter" eller....?


Annika - om jag försvinner några dagar så är det bara tekniska explosioner. Om inte Orm har slajsat mig i småbitar. HELP!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards