Alla inlägg under juni 2008

Av Annika - 9 juni 2008 11:31


Var uppe klockan åtta i morse, trots att jag satt i sängen och skrev till tre i natt. (Gäsp) Är helt fascinerad av denna fantastiska historia som växer fram, så jag kan inte sluta! Wow, det är så underbart!


Eftersom jag inte har mötet med ledningsgruppen förrän ett, avverkade jag ännu fler timmar i Ystad. Men jag fick inget gjort, travade bara runt i någon sorts koma, helt inne i bronsåldersvärlden! Hittade ett urmysigt kafé - Bäckahästen (rekommenderas varmt) - och fastnade där i en timme, tomt stirrande ut över den lilla dammen. Ha ha ha!! Så här knäpp är jag när jag skriver! (Till alla som inte känner mig och som börjar tro att det är en sjuk person som skriver denna blogg - hav tålamod! Jag blir normal igen när boken är klar!) (Hoppas jag - fniss)

Nu ska jag checka ut, kasta in grejorna i bilen, hitta ett ställe för lunch och sedan bege mig till mötet. Vi får hoppas ledningsgruppen ger mig förtroendet att utveckla deras företag, så att jag får komma tillbaka till denna vackra lilla idyll!


Minya - som...nej, vänta, Annika heter jag nog...eller...? (SKRATT)


--------------


En sista bild från Ystad innan jag sticker - färjan till Polen:


Av Annika - 8 juni 2008 20:38


Hotell Continental  i Ystad är Sveriges äldsta hotell, invigt 1829. Inte undra på att golv och trappor lutar. (fniss)


Ystad är en urgullig stad, för er som inte har varit här. Här finns t o m Sveriges äldsta medeltidskloster (!) Det grundades 1267, nästäldst är Vadstena kloster. Hade ingen aning ...! :



I gamla stan finns massor med urcharmiga hus, kullerstensgator, gränder och mysiga fik: 

 



 



 


Icke underbyggd fakta:

Det finns fler norrmän och tyskar här just nu än ystadsbor

Det finns fler "raggaråk" än i hela Göteborg


Jag gick runt i över två timmar, åt middag på "Bröderna M", gick upp på hotellrummet, läste ut Heyerdahls bok (som ska tillbaka till Universitetsbiblioteket nästa vecka) och förberedde kundbesöket i morgon. Nu ska jag ta det lugnt och försöka skriva ett kapitel till.


Annika - som gillar den här lilla sydstatspärlan (ha ha)


Av Annika - 8 juni 2008 16:18


Det är 37 mil till Ystad från Göteborg, kan jag meddela. Stannade två gånger för att tanka och för att fika. Jag har ju ingen brådska, så det var skönt att ta det lugnt. Men SHIT vad mycket folk det är överallt!! Det brukar ju bara vara jag och chaffisarna, ju!! Nu får man stå i långa köer för att få mat. (Suck) :))


OK, här ska jag bo - och här ska jag skriva. Har sådan skrivklåda så det är som att få mässlingen i kvadrat. Nu ska jag ut och göra stan, det är första gången jag är här.


Annika - som är på hugget med karta, solglasögon och Scholl-sandaler


--------------


Så va rdet hotellrummet, ja. Hrm....golvet lutar! Längre ut till höger är det uppförsbacke. Som engelska hotell där man tar snedsteg utan att vara full. Kommer att bli sjösjuk ikväll. (Fniss)


Av Annika - 8 juni 2008 09:34


Godmorgon, alla!
Nu ska jag äta frukost med min son, sedan ska jag köra till Ystad. Är på språng så det här blir kort.


"See you in Ystad!" 


Annika - nyduschad och ny-koffeindrucken :)

Av Annika - 7 juni 2008 14:56


Den här lediga veckan försvann i nån form av försoffnings/zombie-tillvaro.  Så idag tog jag en långpromenad i parken, bara för att röra på mig lite.


Dagens roligaste syn var Pelle Pingvin som med ihållande parningsläten försökte flörta med avloppsröret. Stackarn! (skratt)


--------------


Nu har jag försökt i timmar! Hallåååå, säg nåt! :

 


 Men du....vi kan väl kela lite i alla fall?

(Kolla benen....vilken "style"!)

 


Annika - som tycker det måste vara fruktansvärt att bli så desperat att man försöker para sig med avloppsrör!! (Fniss)

Av Annika - 7 juni 2008 11:35


Ja, det var ju inte alls meningen. Jag hade två stora scener att skriva: bröllopet mellan Minya och Skjöld samt en hemsk scen när Minya blir kidnappad av byns shaman som är emot bröllopet. Båda de scenerna tänkte jag skriva uppe i Tanum. Men nähä....boken ville annorlunda!!


I går kom allt! Det bara flödade ut. Som vanligt var jag knappt medveten om vad jag skrev, men när jag efteråt läste om bröllopet började jag gråta! Jag vet, det låter helsjukt. Men så var det när jag skrev Svarta Katten också. Jag gråter för att det känns så sant och för att jag får en känsla av att "'äntligen, efter alla dessa år, får folk veta!!"


Men det finns mycket att fila på och att ändra, så jag ska givetvis upp till Tanum ett flertal gånger och känna in detaljer. Kanske är "storyn" inte alls otänkbar! Mindre än 10% av inristningarna är av kvinnor, vilket betyder att kvinnorna på hällarna måste varit mycket speciella. Troligtvis prästinnor, den tidens "shamaner". Och om en sådan speciell kvinna står och kysser en man, som vårt brudpar gör, så måste ju även han ha varit enormt speciell!


Denna ristning är unik. Den drar folk från hela världen och finns på bild i mängder av böcker och alla turistbroschyrer. Ändå finns det tusentals hällristningsbilder, vissa lika unika som denna. Så kanske är det något annat i bilden som vi inte förstår....ett budskap.....?


Annika - som sov länge eftersom jag skrev hela natten :) 


Av Annika - 6 juni 2008 23:38


Min lägenhet måste vara byggd av en bastutillverkare! Det är tortyr att vara inomhus. Så jag och min kompis Arne letade oss ner till vattnet, till Röda Sten. Som ett tips till semestrande Göteborgsresenärer: åk till Röda Sten och ta en fika. Ni har en underbar utsikt över hamnen och kan njuta av vattnet, båtarna och underbart god glass! Här finns två fik: Konstnärscaféet och det gamla Pannhuset, som är omgjort till Kulturcenter.


Här sitter Arne och jag i skuggan (!) och njuter av glass och cappuccino. Ja, jag är ju inte där, förstås. Bara min väska.... :)



Så här ser det ut åt andra hållet, när jag tröttnar på att titta på Arne. (Fniss) Älvsborgsbron håller på att repareras. Trafikkaos...som alltid.

 


Området har fått sitt namn efter denna mytomspunna sten som nämndes första gången 1758. Det sägs att en svensk officer dödats här i samband med en dansk landstigning och hans blod skall ha sprutat över stenen. Den röda stenen ligger precis där gränsen till Danmark gick innan Sverige erövrat Bohuslän och Halland. Det var ett känt tillhåll för rövare och smugglare förr i tiden, här rövades sjömän när de gick i land på sina surt förvärvade slantar. Men nu är det, som ni ser, rena idyllen. Stena Lines fartyg i bakgrunden.


Stenen målas röd regelbundet - men ingen vet av vem. (Om du som målar läser detta...hör av dig till bloggen. Du får gärna vara anonym. Ha ha)

 


Annika - som skrivit på boken så att laptopen glöder :)

Av Annika - 6 juni 2008 14:20


Det är DIN dag idag, Moder Svea! Tänk att du äntligen fick din egen dag ”på riktigt”, så där som andra länder har! Förut fick man bara ”smygfira” dig. Vi sneglade på våra grannar i väster och blev lite avundsjuka den 17 maj, för dom hade så roligt! Man fick liksom inte lov att ha lika roligt för att fira dig. Inte förrän nu. Nu när vi lite tafatt försöker fatta vad det är vi ska göra……

Du är underbart vacker, Moder Svea, för du har allt!! Stora snöklädda fjäll och mjuka kullar, långsträckta åkrar med böljande säd eller saltstänkta, ljungbeväxta granitklippor. Du har oräkneliga sjöar, älvar, bäckar och vikar och är mjukt omgiven av havsvatten så att vi kan välja mellan tång och sötvatten. Du har obebodd, underskön natur som är tillgänglig för oss alla, du har skärgårdsöar som är nästintill outforskade, klippiga eller lummiga! Dina djupa trollskogar känns oändliga och dina vackra bokskogar i söder skänker en magisk närvaro av något större. Du har korsvirkeshus och samekåtor, höghus eller falufärgade stugor.

Du har det mest fantastiska kulturarv, där våra förfäder än i dag talar till oss! Runtomkring oss, från oräkneliga stenar, berättar dom om sina liv, knyter samma forntid med nutid och öppnar ibland rikedomarna som finns lagrade i jorden. Du har en levande forntid.  Din mytologi är känd i hela världen och dina vikingar är världsberömda. Du är urbefolkningens hem, du är en trygg och vårdande famn för flyktingar, du är majstång och dalahäst och spettekaka och sameslöjd.

Du är Volvo och IKEA, Garbo och Bergman, Roxette och Abba, Björn Borg och Stenmark - och just nu är du väldigt mycket Zlatan och Carro. Vi utgör bara 0,15% av världens befolkning men SHIT vad vi har lyckats ute i världen!

364 dagar om året skäller vi på dig. Bry dig inte om alla dom som gnäller! Innerst inne så älskar vi dig. Vi har lite svårt att uttrycka det, bara. Vi är ju stolta, men vi får bara lov att visa det på fotbollsmatcher och då går det överstyr.  Vi har blivit lärda att förtränga allt som vi har och istället gnälla över allt vi inte har. 

Så i morgon gnäller vi igen. Men idag, Moder Svea, idag ska du ha credit för att du är det vackraste som finns!

Annika - shit, glömde köpa flagga (skratt)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards