Alla inlägg under juni 2008

Av Annika - 13 juni 2008 10:23


Mailet jag fått har gått ut till tidningar, radio och TV stationer, alla stamråd i USA och Kanada, politiker, skolor och universitet, hjälporganisationer samt andra som samarbetar eller stödjer Arvol.


Den Heliga Pipan tillhörde ursprungligen Elk Head familjen, som är Lakota indianer från ltazipcola klanen. När farfar Elk Head dog 1914 lämnade han efter sig en önskan om att Pipan skulle fortsätta gå till äldsta sonen i varje generation. I stället gick den till Martha Bad Warrior - en adopterad dotter. Detta p g a att de flesta i Elk Head familjen hade övergått till kristendom. Därmed försvann den ut ur den ursprungliga blodslinjen.


Så småningom hamnade Pipan alltså hos Lucy Bad Warrior, Arvols farmor, och gick därifrån in i Looking Horse släkten. Och därmed finns den alltså enligt Elk Head familjen i fel släkt, bland fel indianer som inte hade några som helst blodsband med de tidigare innehavarna. Elk Head Familjen - tillsammans med en hel grupp av andra indianer - gör nu allt i deras makt för att den skall gå tillbaka till rätt släkt. När Elk Head dog var han 9:e generationens innehavare, vidhåller dom. (Så hur det blev 19 generationer plötsligt har jag ingen aning om - någon måste ha räknat fel.) I alla fall uppmanar dom oss alla att sluta med att hjälpa och samarbeta med Arvol som är en "imposter" och de planerar att stämma Looking Horse familjen. (Helt klart blev det plötsligt väldigt viktigt eftersom dom ser att Arvol är "känd" och får åka land och rike runt.)


"And on and on and on it goes....!" Det finns ingen ände på det här. Bråk, bråk, bråk. Och det handlar bara om makt och pengar.  (Lite svårt att efter nästan 100 år komma och begära Pipan tillbaka!!) Jag har sett och hört en hel del "bakom kulisserna"  och är övertygad om att profetian kommer att besannas: Arvol är sista innehavaren!


Annika - som vidhåller att alla dåliga energier runt Pipan bara kan medföra en enda sak. Den slår tillbaka eller tappar helt enkelt kraften.

Av Annika - 12 juni 2008 23:10


Ikväll har jag varit på musicalen "Singing in the rain" på Scandinavium här i Göteborg. Den har blivit en jätte-hit och gått i Stockholm sedan 21/9 2006. Mer än 170.000 personer har sett den. Nu har den alltså spelats under en månad i Göteborg.


Härlig musik, jätte-bra dans men det roligaste var allt vattnet på scenen (!) Det regnade på riktigt! Så "singing in the rain"- numret var ett riktigt, plaskblött nummer! Dagens SOL till den fantastiska ensemblen och speciellt Rennie Mirro och Karl Dyall i huvudrollerna.


Annika - glad och pigg efter en riktig vitamininjektion!




Av Annika - 12 juni 2008 16:36


Jag trodde faktiskt att "Svarta Katten"-böckerna skulle vara döda och begravda för längesedan. Den första boken i trilogin skrev jag 1999! Det är nästan 10 år sedan. Det känns faktiskt väldigt avlägset.


Men det går inte att få stopp på katten! Ja, nu är böckerna snart slutsålda, förstås. Den första har varit slut på Damns förlag i över ett halvår, de andra två har jag ett par ex. kvar av och det blir inga mer upptryck. Men dom finns ju på bibliotek.


Har i nästan ett halvår gått och tänkt på Norge. Kanske någon där skulle vilja ge ut böckerna?  Plötsligt får jag en beställning av en kvinna från Norge (!) Hm, lustigt! Hon blev väldigt förtjust och köpte alla tre böckerna. I går fick jag ett mail att hennes dotter nu läst böckerna och även hon var lika överväldigad. Dessutom har en märklig svart katt flyttat in i deras trädgård!! Den kom från ingenstans och har bara beslutat sig för att bo där. "Tänk om jag kunde hjälpa dig att få ut böckerna i Norge? Ska se vad jag kan göra!" skriver kvinnan.


Märkliga äro ödets vägar. :)


Annika - ta mig katten om jag kan få stopp på den där katten! (Fniss)


Av Annika - 11 juni 2008 18:57


Förra året spenderade världen åtta miljoner miljarder kronor på vapen och krigföring.


Annika - behövs det några kommentarer??

Av Annika - 11 juni 2008 18:46


Idag har jag gjort mitt sista jobb - nu har jag sommarlov till slutet av augusti! Hurraaaaaa!


Vi tillbringade dagen här, på Gunnebo Slott utanför Göteborg. Slottet byggdes i slutet av 1700-talet som en exklusiv sommarstuga (Hrm..."sommarstuga?"?!) åt köpmannen John Hall från Göteborg, som sägs ha lagt ut 38 tunnor guld på egendomen. Här finns en jättetrevlig restaurant och kaffestuga med KRAV-märkta råvaror. Hösten 2003 utnämndes Gunnebo till Västra Götalands första kulturreservat. Här hittar man sällsynta växter och här finns också en lantgård. Sedan 1996 försöker man återuppbygga området som det såg ut på 1700-talet, alla ritningar finns kvar. I sommar deltar Gunnebo i "Göteborgs Lustgårdar", en av Europas största trädgårdsutställningar.


Om ni turistar i Göteborg, tag gärna en tur ut till det här vackra slottet och testa kaffestugan. Rekommenderas varmt!


Annika - på sommarlov! Nu ska det skrivas! 


Av Annika - 10 juni 2008 16:47


Och så börjar EM i fotboll. Jag tycker det är döfestligt med den här soppan av svensk hybris mixad med svensk Jantelag. Som Melodifestivalen, fast 100 gånger större. Och sedan, efteråt: "Ööööh, vann vi inte?! Och vems fel var det nu, då?"


Jösses, de där fotbollskillarna måste ha ett psyke som är stabilare än Kinesiska Muren!! Undvik Pressen och du är en diva. Ha en egen åsikt och du hackas i småbitar. Feltolkas, felciteras, överdrivs, upp på piedestalen, ner i skiten. Suck. Hur orkar ni, killar?! (Jag tycker ni är "heroes" i alla lägen!)


Anyway, killar, känn ingen press över att tusentals människor går bärsärkagång om ni förlorar! Gå bara ut och vinn EM, hur enkelt som helst. "You go, guys!"


HEJA SVERIGE!


Annika - som inte fattar nåt om fotboll men hejar ändå!

Av Annika - 9 juni 2008 22:53


Nu har jag alltså läst ut "Jakten på Oden" och den var väldigt intressant. Det som lämnat mest avtryck på mig är nog att rasism är idiotiskt (som om jag inte visste det förut!) Folk i Europa, Asien och norra Afrika är ett enda stort hopkok av folkslag som vandrat, flyttat, krigat, gift in sig i andra folkgrupper, bytt namn, utvandrat m.m.  Vi måste helt enkelt vara "kusiner" med alla folkgrupper i ovanstående områden! Och eftersom Amerikanare är ett hopkok av Européer (förutom då givetvis ursprungsfolken), så är vi alla nästintill släkt!


Jag tror på Heyerdahls åsikter att vi är utvandrare från staden Asov, han raddar upp bevis som man bara inte kan säga emot! Men vem blotade (offrade) Oden själv till - jo, Tor! Tor var inte med bland asarna utan den kanske (enda?) "riktiga" guden. Tyvärr kan jag inte väva in den här teorin i min bok. Asarna kom, enligt Heyerdahl, till Sverige c:a 65 f Kr. Alltså hundratals år efter att bronsåldersmänniskorna (ristarna) levde. Och vem blotade dom till i så fall? Vem bad dom till, vem offrade dom till? Vi har ingen som helst aning!


Nedanstående bild är urintressant!! Mumier grävdes upp i Kina i Xinjiangs området. Alla var långa och vita i hyn, blonda med blåa ögon!! Inga som helst asiater. Dessa mumier är 4000 år gamla, alltså mer än 2000 år äldre än vikingarna. Vilka var dom? Fynden gjordes för snart 30 år men Kina har tigit om upptäckten:




 Kolla de här ringnålarna - de översta hittades i Asov och dateras till c:a 100 e Kr.  Långt innan vikingarna. De var på den tiden statussymboler för asa-män och togs med upp till Sverige av "utvandrarna." Som ni ser är de helt och hållet lika. Rad 2 - Gotland 900 e Kr, rad 3 - samiska handelsvaror 900 e Kr och underst från vikingatiden:


 


Annika - som har lärt sig massor om vår forntid

Av Annika - 9 juni 2008 19:59


Vår film har just visats på Filmfestivalen i Kahtmandu, Nepal, under namnet "SPRIT FOR SALE". Ha ha ha. det är ju jätteroligt.


Till på köpet har de beskrivit filmen som "De vitas invasion in i Navajo reservatet!" WHAT?? Filmen handlar om exploateringen av Lakota kulturen, Navajo presenterar vi i sisådär tre minuter. Trots att vi skickar separata innehållsbeskrivningar finns det inte en enda filmfestival hittills som fått all info korrekt. Suck.


Annika - allså...hur svårt kan de va`?!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards