Alla inlägg under juni 2008

Av Annika - 28 juni 2008 09:43


Umeå universitet har köpt in "Spirits for Sale" för att användas som studiematerial i religionvetenskap. Jättekul, tycker jag!


Jag har aldrig förstått vitsen med att kränka andra människors religion/trosåskådning - speciellt inte ursprungsbefolkningarna, som har en trosåskådning som är så kopplat till Moder Jord och naturen. Kul att höra att det tas upp i universitets-diskussioner. 


Annika - som tycker det är gräsligt hur många som har dödats för att de trott på fel gud.


----------------------------------


 Folke filmar apache-indianen Al Carroll:


Av Annika - 27 juni 2008 19:16


Jag har alltid fått höra att jag passar så bra i grönt, men jag har inte ett enda grönt plagg i garderoben. Jo, NU har jag det :) Hittade den här snygga tröjan på Lindex. (Dock inte på REA).


Hallå, Göteborstjejer, på Kungsgatan bredvid f d biograf Victoria har Guldfynd öppnat en affär med bara REA-varor, en del är sänkta med 70%. Massor med fynd!! Gå dit innan det är för sent. Det gulliga setet som gick bra med tröjan köpte jag för 49:- !


Annika - som är nöjd med min lilla shoppingrunda






Av Annika - 27 juni 2008 10:24


Jag sökte en liten tjej med långt, mörkt hår, boende på västkusten för mitt "modelljobb".


Nu har jag fått ansökningar från korthåriga, killar (!) i Stockholm. Ha ha ha! Och från blondiner i Norrland.


Det är bra, ungdomar. Hugg på ALLT, det är enda sättet att klara sig livet!!
 

Annika - gillar när ungdomar vågar försöka, man kan ju inte få mer än "nej"

Av Annika - 27 juni 2008 08:55


ÄKTENSKAP


"Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret. Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv." (Nina, 6 år)


Hon är smart, den tjejen.


"Vetebrödsdagarna är de få dagar man är lycklig efter att ha gift sig."

(Runar, 8 år)


Ojojoj, jag blir lite orolig för Runar :)


"När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte, Om man inte håller det måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andra ett extra matbord istället."  (Regina, 7 år)


Det är nästan kusligt hur barn kan ge en dåligt samvete för hur det moderna samhället fungerar. Trots att dom får hälften fel.


Annika - nyvaknad och med tekoppen i handen

Av Annika - 26 juni 2008 20:32


I morse blev jag uppringd av Stagepool, som ordnar jobb till skådespelare och modeller. Dom undrade om jag ville lägga upp min annons om bokmodell på deras hemsida, så då gjorde jag det. Har suttit hela kvällen och gått igenom alla mail och bilder som flyter in. (Men några av er tonåringar kanske inte skulle skicka SÅ lättklädda bilder!! Ni vet ju inte vem som tar emot dom!!)


Jag VET ju när jag hittar Minya. (Tror jag). Och jag har redan ögonen på en speciell tjej som fångat mitt intresse. Men mer mail droppar in hela tiden.


För övrigt har Stagepool information om olika arrangemang som jag säkert återkommer till. Här är ett utanför Örebro  17 - 20 juli som jag tyckte var intressant. Det handlar om kampen för att skydda gammelskogen.


Annika - tillbaka i Göteborg efter en timmes stillastående kö på E6:an. Puh. Hatar bilköer!

Av Annika - 26 juni 2008 14:25


Nu har jag städat färdigt i sommarstugan...puh! Har varit en kokhet dag men hörde att det spöregnade i Göteborg!


Det har bara vällt in "ansökningar" för rollen som "Minya" på bokomslaget. WOW! Är helt förstummad - t o m uppe ifrån Norrland. Hur skall jag kunna välja?! Jag får nog sätta mig i lugn och ro och kolla alla foton och använda min intuition. Någonstans bland alla de här flickorna finns min Minya. (Kul att se att de flesta som har sökt var 15 - 20 år. Minya är  nämligen väldigt ung i boken när hon gifter sig med Skjöld. Så var det ju på den tiden.)


Annika - som ska äta skinka och potatissallad och sedan styra kosan mot Göteborg igen

Av Annika - 25 juni 2008 19:10


För några år sedan hyrde vi in en grävmaskinist som skulle leverera grus för vår terass. Det var ett STORT misstag!! Han körde sönder hela vår trädgård.


Nu har vi påbörjat operation "tillplattning" - d v s grävt upp allt igen, vänt på jorden och försökt täppa till hålen. Då visar det sig att vi hamnat mitt i mina förfäders soptipp. Den fanns tydligen runt knuten på stugan (vissa saker har förbättrats med åren, tack och lov.) Vi gör alla möjliga fynd.


Man behöver verkligen inte gå långt för att gräva upp sin egen "forntid" :)


Ut ur jorden kommer gamla minnen:



 Kan det här ha varit min morfarsmors allra finaste soppskål kanske?

 


Annika - som storstädat och fejat i sommarstugan hela dagen 


Av Annika - 25 juni 2008 09:45


Godmorgon! Hoppas er dag blir/blev riktigt härlig! Ger er några vackra blommor som jag hittade i går. :)


Nu ska jag snart sticka till landet. I morgon skall min kompis med familj hyra stugan för helgen, så jag ska städa och kolla att allt är okey. Hoppas verkligen vädret blir bättre än det ser ut att bli! Förra gången de hyrde spöregnade det i en vecka i streck!


Annika - som skriver på nätterna och är döseg på morgnarna....


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards