Alla inlägg under maj 2008

Av Annika - 7 maj 2008 16:56


Nu är klockan snart fem och jag har jobbat sedan i morse med enhetschefer i Kristianstad kommun. Jättetrevligt gäng! Allt har gått kanonbra. I kväll skall vi ha ålagille, men just nu sitter jag bara på terassen och njuter av utsikten. Det känns som att vara vid Medelhavet på något märkligt sätt....påminner mig om charterresor till Italien.


Fabriken där på udden är Absolut Vodka, har jag fått reda på. 


I går kväll tog jag en lååång promenad - först gick jag längst ut på bryggan.

Det är mitt hotell som ni ser rakt fram där på stranden. Mysigt, va?!



Kolla vilken "cool" brygga!! Alla bräder heter något! Ha ha! 

Nä, det är faktiskt så att man kan köpa sin egen bräda för 500:- och få sitt namn på den. Bra sätt att få ihop till byggnationen!



Annika - som skulle vilja stanna här och bara slappa.....!



Av Annika - 6 maj 2008 17:45


Om det börjar bli tråkigt för er att hänga med mig runt i Sverige,  HAV TÅLAMOD! På måndag skall jag till Vitlycke muséum i Tanumshede för min "hällristningsdag". Sedan skulle jag egentligen åkt till Stockholm dagen efter, men fick jobbet avbokat. Synd på pengarna, men det kanske var meningen att jag skulle skriva istället? Så häng kvar, mer info om boken kommer garanterat väldigt snart.

------

Gick upp dötidigt i dag efter en nästan sömnlös natt (av inget skäl alls...bara blir så ibland). Körde de 15 milen ner till Tylösand utanför Halmstad. Där ligger ett mega-stort kongress-center, ägt av Per Gessle. På väggarna kan man beskåda hans guldskivor från Roxette eller Gyllene Tider, det är nästan som ett muséum.


Byggnaden är inte så kul så jag plåtade på kafferasten i stället. Havet! Jag älskar hav!



Efter föreläsningen i Tylösand hoppade jag in i bilen och körde de nästan 15 milen till Åhus - från västkust till östkust. Åhus ligger på Skånes östkust några mil söder om Kristianstad.


En glass på en vägkrog några mil utanför Kristianstad. Vet inte HUR många vägkrogar jag besökt under de här 17 åren i det här jobbet. Jag kan dom utan och innan. Men VARFÖR har dom inte bättre mat?? Stackars långtradarchaffisar.....




Kom fram till Åhus - det är jättegulligt här! Har varit här en gång tidigare så jag vet! Checkade in på hotellet - dötrött! - och drog från gardinerna i mitt rum. Åååååååhhhh!  OJ, vad fint. Här ska jag bo i två dagar. Jag har världens bästa jobb!



Men...hrm....sniff, sniff....det luktar märkligt....

Där borta på udden ligger nån fabrik som spyr ut gifter. Suck. Man kan inte få allt....



OK, ska ta en sväng längs med stranden och plåta mer, fixa något att äta och gå igenom min planering för i morgon. Gäääääsp.....


Annika - här vill jag skriva min bok!! Bara sitta på den lilla terassen och blicka ut över havet.....

Av Annika - 5 maj 2008 21:33


Nej, nu är det dags för våra underbara barn igen :)

Den här gången handlar det om PRÄSTER.


Anders, 9 år, har förstått vilken makt präster har!

"Det är prästen som bestämmer när man ska grävas ner. Han skickar iväg en del till pensionärshemmet och så gräver han ner dem som blir kvar."


Johanna, 6 år, har nog sett för många skräckfilmer.

"Det är tråkigt att vara präst. Han måste gräva ner folk eller steka dem i ugn." 


Christoffer, 8 år, fick det n-ä-s-t-a-n rätt....

"Präster måste göra många saker. Bland annat vara med på födelser och dop och konspiration och begravning."


Annika -  som ligger på soffan och ser på "American Idol."  I morgon skall jag till Halmstad och Åhus.


Av Annika - 5 maj 2008 13:54


När jag var 20 år gjorde jag min första tatuering. Jag bodde i England på den tiden, där det var relativt vanligt med tatuerade tjejer. I Sverige fanns dom knappast - möjligtvis på fängelser. Så helt naturligt väckte min tatuering total förskräckelse från mina föräldrar och många stirrande blickar, när jag var i Sverige på besök. Precis som jag ville! (Ha ha)


Min dåvarande pojkvän, fulltatuerad överallt, drog in mig på en smutsig, unken inomhusmarknad i Hastings, England, där vi bodde. Jag minns en kille som satt på en pall i ett hörn, omringad av Hells Angels liknande typer. Jag tvivlar starkt på att han använde engångsnålar eller att han över huvud taget steriliserade instrumenten. Och han ritade inte upp motivet innan utan tatuerade på frihand. Det fick bli som det blev....


Herregud, säger jag!! Vilka saker man gjorde på den tiden!! Vad då "sterilisera"? Vem katten tänkte på sådant? Det var rena turen att jag inte fick en infektion eller blev smittad av något och att tatueringen blev som den blev. Nu för tiden är jag lite klokare. (Ibland.)


Dags för den 35-åriga tatueringen att bli uppfräschad, så jag travade iväg till American Art Tatoo och Marko gjorde som vanligt ett toppenjobb!


Annika - som packar resväskan igen. I morgon bär det av på nya äventyr!



Så här såg den ut - gammal och suddig och FUL!! (Den var rätt fin en gång i tiden när färgerna var kvar!)



Marko har omsorgsfullt ritat nya konturer och gömt den gamla fjärilen inne i den nya.



Kolla, så fint det blev!! Den är nygjord och svullen, så färgerna kommer fram mycket finare när den är läkt. Snacka om skillnad!! Jag är jättenöjd!


Av Annika - 4 maj 2008 15:22


Följ med till Botaniska trädgården i Göteborg! Här finns det underverk bakom varje hörn och längs med varje steg man tar. Just nu är underverken vackrare än någonsin! Tänk att få uppleva all denna skönhet!


Ingången till Botaniska prunkar av blommor:



Stenträdgården är gjord i Japansk design med små gångar, klippor, vattenfall, grottor och broar. Och naturligtvis guldfiskar i dammen!



 Går man rätt genom Botaniska kommer man till Änggårdsbergen som är ett stort naturreservat. Här är utsikten fantastisk. Längs bort i horisonten ser man havet....och England....




Den här lilla dammen är också fin:



Fru Gräsand tog sikte på mig, simmade in till kanten, knallade upp för stranden och ända fram till mina fötter!! Alla andra människor som stod runtomkring ignorerade hon fullständigt. Kolla så nära hon kom! Hon poserade för mig, jag knäppte mina foton, sedan vände hon om och vaggade ner till vattnet igen. Det var märkligt - jag tror hon ville vara med i bloggen! :)   Ändernas Top Model!



De här färgerna är sååå vackra! Vårens färger.



Men det kanske vackraste av allt....skogsbranden hade härjat inom ett avgränsat området. Det luktade fortfarande bränt, det var svart och fult och dött. Eller...kanske inte? För mitt i det döda hittade jag nytt liv. Gräset trotsade den svarta askan och sträckte sig mot solen. Livet återvänder, gång på gång. Snart kommer platsen att grönska på nytt.

Livets underverk. Igen.



Annika - som tackar för att jag fick vara med om en underbar dag i solskenet omgiven av allt det här vackra!


Av Annika - 3 maj 2008 16:53


Kronhuset är Göteborgs äldsta hus. Det stod klart 1655 och skulle användas för förvaring av krigsmaterial som kanoner, uniformer och spannmål. År 1660 sammankallades Sveriges riksdag i Kronhuset och hela undervåningen gjordes om till rikssal. År 1680 blev nedervåningen en kyrka där de trupper som förlades i Göteborg samlades till gudstjänst. Alla byggnader runtomkring förstördes i de stora bränderna 1746 och 1758, men Kronhuset klarade sig och ända fram till 1954 fungerade huset som förråd för kronan och staten. I dag används den stora salen för konserter.


Utanför huset finns Kronhusbodarna med små fina hantverksaffärer och ett café. Här kan man sitta utomhus och fika och på somrarna brukar hästdroskorna klappra in på kullerstenarna. Om ni turistar i Göteborg - glöm inte det här stället! :)


Hit gick jag med min kompis Vivi idag - har vilat mig hela helgen för att bli av med den här envisa magsjukan. Men nu börjar jag känna mig bättre. Även om vinden var kall värmde solen underbart skönt mot husväggen.


Annika - som skulle velat vara med på den tiden som Kronhuset byggdes. Fast kanske inte så länge....


Kronhuset


Här sitter jag och njuter av solen:


Måsen Måns (eller vad han nu hette) ville ha en bit av min cheesecake:


Av Annika - 2 maj 2008 18:28


2003 gjorde Folke filmen "Skärvor från en svunnen tid". Den visades återigen på TV nu ikväll. Filmen handlar om stenhuggarepoken och har många scener från Bohus Malmön. Som min nya bok handlar om.


Det var inte alls meningen att boken skulle utspela sig på Bohus Malmön, jag hade tänkt att min huvudperson skulle bo i Kungshamn. Kanske i Hunnebostrand. Men min son - som aldrig tidigare involverat sig i mina böcker - fick plötsligt för sig att kvinnan i min bok skulle bo på Malmön. Han var faktiskt rätt bestämd på detta av en anledning ingen av oss egentligen förstod. Men så fick det bli. Och när jag började leta fakta om Malmön träffade jag på berättelserna om Pyttarna. Och den ena gav det andra...


Så märkligt att Folke, som jag alltså gjort filmen "Spirits for Sale" med, bara några år tidigare hade gjort en film om Bohus Malmön. Cirkeln sluter sig....


Annika - som tycker sådana här "tillfälligheter" är...konstiga....



Av Annika - 2 maj 2008 09:54


NU är vår film "Spirits for Sale" klar för försäljning till privatpersoner och institutioner (skolor, bibliotek, föreningar m.m.). Ni som köper den får mycket för pengarna, kan jag lova eftersom vi lagt till mer än en timme bonusmaterial med scener vi aldrig tidigare visat.  Mer än två timmar om och med indianer, alltså!


Det finns både en engelsk och svensktextad version av filmen på DVD:n men extramaterialet är inte textat. Det innehåller dock en hel del musik: pow wow dans, flöjtmusik av vår svensk-kompis Andrew Thomas och härlig trummusik av Native Tunes.


Om ni inte redan läst informationen finns den på svenska här och på engelska här (där du också ser ett kort smakprov från filmen).

Priset för privatpersoner är 250:- plus frakt. 


Beställa filmen kan du göra från mig annika@banfield.se eller från produktionsbolaget levande.bilder@swipnet.se


Annika - som hoppas många får se filmen eftersom den har ett mycket viktigt budskap!



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards