Alla inlägg under maj 2008

Av Annika - 12 maj 2008 07:48


Nu är klockan snart åtta och jag packar min picknick...picnic...(hur stavas det?) för att åka iväg norrut till hällristningsområdet. Först ska jag plocka upp Eva, som hjälpt mig med alla mina böcker. När Eva och jag är ute "på äventyr" händer det saker! :)  Det var vi som "upptäckte" Skavsjön (Helsjön) och Drottning Omma på Omberg. Klockan 12 bär det iväg från muséet, ut i naturen, med dessa fantastiskt snälla människor som lovat oss en privat guidning.


Kameran har jag med mig, ska försöka lägga upp alla foton på hemsidan. Och några här givetvis. Vi hörs i kväll!


Annika - som tycker det här är jättespännande



Av Annika - 11 maj 2008 17:52


Slår upp tidningen idag. Senaste nytt.

Englas begravning. Meningslöst våld.

Barnen nere i källaren i Österrike. Djävulen "himself" fick plötsligt ett ansikte.

Mac Rat & Co. En råtta (!) satt ovanpå menyskylten på McDonalds nere i stan - öööh, så äckligt! Tänk om han bajsat i maten!!

Slagen och förnedrad. Hedersrelaterad misshandel av en ung kvinna

En ung kille död i en motorcykelolycka

Två omkom efter krock

Burmas regim beslagtar matsändningarna till hjälpbehövande.


Ibland undrar jag vart världen är på väg. All den här ondskan. Vad är det som händer? Och varför frossar pressen i den?! Snart är våld och död de enda nyheter vi får - plus skvaller och kanske lite sexskandaler här och var.


Några som beslutat sig för att försöka förändra detta är tidningen Tillit som bara ska publicera goda nyheter. Som paroll har dom "Du blir vad du läser!"

Än så länge finns dom bara på nätet men kommer snart ut med sin första tidning. Om ni scrollar ner till mitten ser ni en bild av mig....fångad i språng på väg till tåget. Ha ha. Jag ser sååå "busy" ut. (Det var jag också!)


Själv försöker jag leta efter det vackra i vardagen. Så här får ni en bild från Smålandsstugan i Slottsskogen, som är från 1700-talet. Visst är den fin?! Nostalgivarning.... :)


Och kom ihåg när den negativa publiciteten hotar att kväva er: det finns fler människor i vår värld som kysser varandra än som dödar varandra!


Annika - som förbereder morgondagen och färden upp till hällristningarna


Av Annika - 11 maj 2008 09:32


Godmorgon alla där ute i Sverige. Solen strålar här hos oss på västkusten. Hoppas den lyser på er också..."wherever you are"... :)


Dagens citat:

"Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas!" (Sören Kierkegard)


Annika - som skall ut och uppleva verkligheten

Av Annika - 10 maj 2008 17:08


Jag har faktiskt inte legat på latsidan när det gäller boken, även om jag haft alldeles för mycket andra saker att göra. Men elva kapitel är klara! Den blir annorlunda än Svarta Katten-böckerna och det är helt rätt. Svarta Katten är unik på sitt eget sätt.


I den här boken har det inte dykt upp lika många "andliga visdomsord" - ÄN! Hälften är ju kvar. Istället är det en djupdykning ner i de innersta gömmorna hos framför allt två personer. Båda är dom arvtagare av Gåvan, den märkliga kraft som gått i samma släktled i över 2000 år. Den ena vet om det, men ser Gåvan som en förbannelse istället för en välsignelse. Den andra har ingen aning om vilka krafter som finns i hennes inre.


Malin - ensamstående, arbetslös mor med en liten son vars liv står på spel är en av huvudpersonerna. "Har du känt att du är annorlunda?" frågar den gamla döende mannen. "Nej", ljuger Malin. För det har hon känt i hela sitt liv. Men ingen förklarar varför, ingen berättar om det märkliga arvet eftersom kunskapen dött ut. Men Malin vet att hon måste bli den tigrinna hon aldrig tidigare varit för att rädda sin son. Och det är bara en enda person som kan rädda hans liv: Hildur.


Hildur - 82 år som lever sina sista dagar med bitterhet över livet. Hon är upplärd av sina förfäder men har aldrig använt sig av släktens kraft. Något skedde för 2000 år sedan. Olika folkslag, hat och avundsjuka, en förbannelse som uttalades av shamanerna, en dödsdom som ända in i våra dagar präglar de drabbade. Hildur kan rädda Malins son. Men då måste hon först omfamna livet, hon måste ta det till sig, känna tacksamhet och glädje. Annars fungerar inte Gåvan.


Malin ser ledtrådarna. Kvinnan som ropar på hjälp varje dimmig natt ute på skäret. Hon letar efter sin son. Men ingen annan än Malin hör hennes rop på hjälp. Hon vet inte vem hon är och hon har ingen aning om att samma blod finns i deras ådror. För Kvinnan på klippan kämpar för sin son på samma sätt som Malin kämpar - men det skedde för 2000 år sedan. 


Lösningen på gåtan finns bland alla hällristningar. Bilder, symboler, instruktioner som gått förlorade i den moderna världen. En koppling till Skandinaviens eget ursprungsfolk, som sitter inne med svaret på gåtan. Men dom är ju utdöda. Eller.....?


-----------------------


Ja, där är jag. Som vanligt har jag ingen som helst idé om hur jag ska få slut på den här boken eller vad som finns däruppe i Bohuslän på världens största hällristningsområde. Nya kraftplatser, tror jag. Någon ny röst från vår forntid som vaknar, hoppas jag. Precis som med Åsvi.


Det här är så spännande men också nervöst. För tänk om ingenting kommer till mig?! Äh, nu blir jag så där larvig igen. Om det är meningen så är det meningen....


Annika - som fått reda på att vi på måndag skall ut på en sex timmars promenad i fornminnesområdet tillsammans med experter. WOW!

Av Annika - 9 maj 2008 16:13


Det är bara sååå härligt ute! Jag njuter varje sekund. Hur har ni det där ute i Sverige?? Visst är det kanon?! Hoppas detta varar för evigt.....


Tillbringade 1 1/2 timme på gymet i morse. Jag försöker träna 2 - 3 gånger i veckan, men när jag reser mycket blir det inte alltid lika regelbundet. Sedan åt jag lunch med min "manager" Anette. Den här grekiska restauranten heter Mykonos Taverna och ligger på Linnégatan i Göteborg - rekommenderas varmt!! Lammkottletter blev det för mig och lammbiffar för Anette.


Nu är det fredag kväll och jag har massor med administrativt jobb att göra över helgen. Men just nu tänker jag inte på det - det får jag ta tag i i morgon!


Annika - som tror jag är berusad av nånting. Typ: våren. :=)


Två nöjda tjejer efter supergod lunch:




Av Annika - 9 maj 2008 12:42


Från Expressen i går:


"Han är inte dum - han har bara otur när han tänker."


Ha ha ha ha!


Annika - som numera vet var felet ligger när jag gör något dumt: jag hade bara otur när jag tänkte ut det....

Av Annika - 8 maj 2008 21:46


Nu är jag hemma igen! Skönt! Borta bra men hemma bäst, som man brukar säga. Jag jobbade med cheferna fram till 16.30, sedan körde jag de drygt 30 milen tillbaka till Göteborg.


Det är skönt när det är så här ljust och varmt. På vintrarna, när jag kör de 30 - 40 milen hem från mina jobb, är det bara att trampa gasen i botten och köra raka vägen hem. Men så här års brukar jag ta det lugnare, stanna vid något mysigt café eller någon rastplats och hinna njuta lite av naturen. Sverige är fantastiskt! Och Skåne är väldigt vackert just nu.


Nu är jag ledig i över en vecka p g a jobbet som blev avbokat. Hittade ett mejl om att jag var bjuden ut till Nidingen nästa vecka för att titta på konferensanläggningen där. På ön Nidingen finns två fyrar - jag visste inte ens att man kunde bo där. Så det ska bli kul.


Så häng med nästa vecka - då åker vi till Vitlycke museum på måndag och Nidingen på tisdag.


Annika - som bara njuuuuter av solen och värmen, känner mig helt utsvulten på LJUS



Av Annika - 7 maj 2008 22:43


Ett rejält bråk har flammat upp hos Yankton Sioux Tribe i South Dakota. En man från Iowa har fått tillstånd att bygga en stor svinfarm alldeles utanför reservatet. C:a 4000 svin skall inhysas här. Men indianerna säger att stanken kommer att vara enorm och kemikalier som används kommer att vara en miljöfara. De hävdar också att farmen kommer att finnas på land som ägs av stammen, vilket den nyblivna ägaren tillbakavisar. Han säger sig inte förstå protesterna eftersom farmen kommer att ge många arbetslösa anställning.


Protesterna har tagit enorma proportioner med indianer som blockerar vägar och fält så att grävskopor och lastbilar inte kommer fram. Insatsstyrkan tillsammans med krypskyttar har kallats in och massor med poliser är på plats. Indianska "warriors" blir arresterade dagligen,  hittills 22 stycken, men fler är på väg från andra stater. Inga allvarliga skador har dock rapporterats.


Jag har fått info att Arvol Looking Horse besökte Yankton förra veckan. Han är nu på väg till FN i New York med allt pappersarbete för att försöka övertyga FN att ta ställning. Tre indianer har lämnat in en stämning, vilken kommer att tas upp i domstol nästa vecka.


Annika - som mest blir upprörd över alla som svinar ner svinen. Herregud, man kan väl inte hjälpa att man blivit född till svin! Svin är också människ....jag menar, djur.



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards