Alla inlägg under april 2008

Av Annika - 15 april 2008 19:12


Idag var jag statist i en svensk spelfilm som är under produktion. Den har arbetsnamnet "Guidance" och är skriven och regisserad av Johan Jonason. Scenen vi spelade in handlade om en amerikansk "guru" som förgriper sig på småpojkar och tack vare de oerhört skickliga skådespelarna ("gurun" var vedervärdigt äcklig!!) så var det inte så svårt att tillmötesgå regissören som beodrade oss statister : "Visa avsky!"


Jag hamnade bredvid en av skådespelarna och mellan tagningarna kom vi  att prata om alla övergrepp som försiggår när anhängare måste tillmötesgå "guruns" sexuella behov för att inte bli uteslutna. Sådant här sker i verkligheten, runtomkring oss. Det var en otäck scen, trots att den var så "enkel".


Jag önskar "the filmcrew" lycka till med filmen, som får premiär efter jul. Bilden är på hela statistgänget som får lite välbehövligt kaffe i väntan på nästa tagning.


Annika - som gillar film men hellre står bakom än framför kameran

Av Annika - 14 april 2008 18:49


Den 10 april presenterade Mohawk Nation i Kanada den fruktansvärda listan på de massgravar, fyllda av indianbarn, som hittats i närheten av internatskolorna. Under 1900-talet togs indianbarn med våld från föräldrarna för att interneras i skolor som skulle "slå indianen ur barnen och göra dom till människor." Massor av barn misshandlades till döds, ett flertal barn blev även utsatta för sexuella övergrepp. Bakom dessa övergrepp stod katolska kyrkan, anglikanska kyrkan, Unity Church samt Kanadas regering. Till dags datum har 28 massgravar upptäckts med tusentals barnlik. Den 19 april presenteras listan för FN med krav på ekonomisk hjälp för identifieringsprocessen.


Här i Sverige förenas vi i sorg, vrede och äckel över 10-åriga Englas fruktansvärda öde. Hon skulle cykla hem själv för första gången. Själv! Kom ni ihåg hur det kändes, första gången man fick göra något själv?! Första gången man fick lov att gå till skolan själv, första gången man fick handla  eller gå till en kompis själv! OJ, vad man kände sig stolt och "stor"! Kanske fick Engla känna lite av den där glädjen över att vara "stor" innan en 42-årig man bestämde sig för att hans sexuella behov var viktigare än en 10-årings rätt att bli "stor" på riktigt! Engla var så nära hemmets skyddande vrå...men hon nådde inte ända fram.


I USA och Kanada väntade tusentals gråtande indianska mammor på sina barn, som hamnade i anonyma massgravar. Utan namn, utan identitet. Ingen fick veta vart de tog vägen. Den hjärtskärande sorgen som skoningslöst etsar sig fast i vår själ ser precis likadan ut - vilken hudfärg vi än har. Den skiljer inte på ras eller religion eller land. Tragedin av att förlora ett barn är lika gränslös, var vi än befinner oss.


Så ikväll sätter jag ett ljus i fönstret för alla de barn som aldrig fick bli stora.

Och för alla de barn som inte kom hem.......


Annika - utan ord

Av Annika - 14 april 2008 14:30


År 2001 startade jag stiftelsen Världen i Våra Händer (VIVAH) som stöttar de Nordamerikanska indianerna, främst barnen. Vi samlade in mer än 300.000:- till olika projekt. Men i årsskiftet avgick jag. Det är dags för en "time out" ett tag framöver eftersom jag de senaste åren haft så många åtaganden utanför mitt heltidsjobb: drivit VIVAH, gjort en dokumentärfilm, skrivit tre böcker och organiserat Looking Horses sverigebesök. Nu tänkte jag ta det lugnt och få lite mer tid för mig själv. Nystajlad och allt! Fniss.

(Den där "fernissan" flagade över natten, kan jag säga....! Nu är jag mig själv igen. Men det var himla kul så länge det varade.)


I alla fall fick jag tillfälle att fika med nya styrelsen för VIVAH i dag - halva styrelsen, vill säga. Här är det webmaster Yvonne till vänster och ordförande Marie till höger. De kämpar på och samlar nu in pengar till indianbarn i Albuquerque.


Yvonne har förresten blivit chefsredaktör för en ny tidsskrift, som heter "Tillit". De publicerar bara goda nyheter! Och det behövs som motvikt till all död, misshandel, korruption, åverkan + kändisskvaller som vi matas med varje dag. Jag återkommer säkert till lanseringen av "Tillit" när det blir dags.


Annika - som sitter och väntar på en hantverkare som skall lysa upp min tillvaro - har nämligen inte haft ljus på toan sedan tre veckor!

Av Annika - 13 april 2008 23:29


Jag fick en gratis "styling" och fotografering på Modellab i Göteborg i present. Det passade mig perfekt. Mina agenturer som bokar mig för uppdrag skriker alltid efter nya, fräscha bilder och jag är urdålig på att göra dom till viljes. Men att bli omhändertagen av proffs - det var verkligen en härlig känsla.


Om ni vill känna er som fotomodeller under några timmar, kontakta gärna Modellab (031-7110550). Det funkar även för oss "mogna" kvinnor!! :)


Först ett "FÖRE"-foto. (Då ska man ju se så där deppig ut). Sedan var det bara att sätta sig hos sminkösen, in till fotografen, posera som värsta modellen - och ut kom ett "EFTER"-foto. Tack vare den jätteproffsiga personalen blev ju fotot riktigt bra! Tack ska ni ha, tjejer!


Annika - som tycker att det är jättekul att bli "stylad"

Av Annika - 13 april 2008 12:44

Jag måste få rekommendera Mark Levengoods underbara böcker om barns kommentarer. Böckerna finns nu på REA för 25:- styck! Väl värt att satsa på, för barn är ju så förnuftiga och kloka på sitt eget lilla sätt.


Morfar är så gammal att han inte kommer ihåg längre varför han tycker om kvinnor  (Tore, 8 år)


Det jag tycker bäst om med morfar är att han är sig själv och inte försöker låtsas som om han är någon sorts normal person (Per-Ola, 8 år)


Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen (Tove, 9 år)


Per, 7 år, ska få extra lördagsgodis av mig för den här kommentaren:

Paradiset finns inte kvar längre eftersom de har huggit ner regnskogen för indianerna.



Annika - som tycker att vi alla borde plocka fram något av barnens spontanitet och "oförstördhet" inom oss


Av Annika - 12 april 2008 18:08


Pust, puh!!

Nu har jag lagt över all gammal text i den här bloggen, så nu börjar vi om på ny kula. Mer foton och mer nyheter utlovas!


Gå in på "kategorier" nere till höger och välj det du vill läsa - och snälla, skriv gärna en kommentar då och då så blir det roligare för alla :)


Annika - som pustar ut efter många timmar framför datorn








Av Annika - 9 april 2008 17:51



Tack vare Länsförsäkringar, som lade sin konferens på Visingsö och hyrde in mig för sin chefsutbildning, har jag fått spendera två dagar på denna vackra och gåtfulla ö i södra delen av Vättern. Kungarnas och Vindarnas ö brukar man kalla Visingsö, som var den mäktigaste platsen i Sverige på medeltiden - men här har man även hittat stenyxor från tidig stenålder, d v s en miljon år gamla redskap! Det är helt fantastiskt! Hela ön är som ett enda stort historiskt museum med massor av fornlämningar speciellt från vikingatiden.



Eftersom detta är Åsvis område (se Livets Lapptäcke) ville jag gärna förmedla information om ön. Utan tvivel har de folk som varit verksamma på och runtomkring Omberg även haft tät förbindelse med Visingsö. Res dit om ni får tillfälle - ni kommer inte att ångra er! Här ser ni fler foton från ön.





Annika - som kände "historiens vingslag" starkare än någonsin

Av Annika - 6 april 2008 17:46



Arvol Looking Horse meddelar att han 15 april skall genomföra en "Spirit Release Ceremony" för alla de bufflar som dödats i Yellowstone Nationalpark, Montana. Detta område är heligt sedan långt tillbaka för alla indianstammar i närheten, liksom buffeln är ansedd som ett heligt djur. Inom Yellowstone Nationalpark finns de sista kvarlevande vilda bufflarna, men US National Park Service tog beslutet att döda en stor del av dem i vintras, då de fångade in och slaktade 1.187 vilda bufflar. Ytterligare ett hundratal är i fångenskap och 80 kalvar har skilts från sina mödrar för ett experimentellt projekt i en annan del av staten.



Arvol vill nu genomföra en ceremoni för att hjälpa alla dessa själar över till andra sidan. De dog inte en naturlig död och behöver därför hjälp att komma till vila. Ceremonin genomförs 15 april 12.00 (20.00 svensk tid) och Arvol ber alla som vill engagera sig, vare sig ni är på plats eller inte, att hjälpa till genom böner och tankar.



"I humbly ask for all People to make prayers on April 15th, at high noon, for a healing of humanity - for the decisions that are being made with no regard for the sacredness of life, for the massacred Buffalo´s spiritual journey and to protect what is left - in understanding of what our journey in this life represents in being responsible. We must pray for the healing of the human Spirit, to understand the connection to all living beings on Un-ci Ma-Ka"

Chief Arvol Looking Horse




ANNIKA - som undrar när vi människor någonsin skall f-a-t-t-a ?!!


Foto copyright Wolakota

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards