Alla inlägg under april 2008

Av Annika - 25 april 2008 16:59


Hemma igen! Skööönt. Jag har bott på hotell av och till i 17 år och tycker fortfarande det är kul. Men det är allra skönast när man får komma hem!


Tänkte slå ett slag för den toppenkurs (tycker jag själv!) som jag har haft nöjet att leda i 17 år. Den heter UGL (Utveckling av Grupp och Ledare) och används av de flesta större företag och många kommuner. Den marknadsförs som en ledarskapskurs, fast jag tycker precis vem som helst ska gå, för det handlar om livskunskap. Målet är att alla skall få bättre självförtroende och självvärde samt en massa kunskap om sig själva, om gruppdynamik och hur man handskas med friktioner och svårigheter.


Det är helt underbart att se hur nöjda och glada deltagarna är - och hur sorgsna de är över att behöva åka hem! "Om alla gick UGL skulle det inte bli några fler krig i världen!" sa en av våra deltagare. Det är nästan lite "halleluja"-stämning sista dagen....vi brukar skratta åt det där. Men gemenskapen och lyckan över att ha kommit så långt i sin utveckling på bara några dagar lyser igenom som starka solar!


Det är självklart lite kostsamt att själv hosta upp pengar för en UGL-kurs. Men för er som är intresserade kanske ni har förstående chefer som vill satsa på sin personal? Annars erbjuder vi av och till plats på kursen för självkostnadspris, d v s bara inkvartering och mat. Det brukar komma sådana erbjudanden med kort varsel, kanske en vecka innan. Om du är  intresserad och vill att vi kontaktar dig vid sådana tillfällen, hör gärna av dig till mig!


På min hemsida står det mer om UGL!


Annika - som ska ha en skön och slapp TV-kväll

Av Annika - 24 april 2008 16:14


Trots att jag är relativt avskärmad från yttervärlden den här veckan lyckades jag höra diskussionerna på TV om Lars Noréns nya bok - en 1.600 sidor tjock bok där han sågar skådespelare, regissörer, medarbetare och journalister....och diverse andra personer. Ibland handlar det om personangrepp då han kommenterar folks utseenden eller att dom "luktar illa." Ibland klumpar han ihop en hel yrkeskår och sågar dom jäms med fotknölarna. Bonniers, som ger ut boken, säger att "det är ett stort litterärt verk!"


Nu är jag ingen kännare av Lars Norén. Jag har sett några av hans pjäser och alltid gått hem från teatern lika deprimerad. Och jag givetvis inte läst boken i fråga. Men jag är tillbaka till det jag skrev förra veckan: behovet av att smutskasta, ringakta, förnedra och på andra sätt förlöjliga folk runtomkring oss. Det har tydligen blivit en "folksport" som därmed också har blivit en norm: så här gör man! Och det är "fint"!


Jag undrar vilka konsekvenser denna norm har. Jag undrar vad dessa handlingar och detta synsätt för med sig i förlängningen. Varför är vi så snabba på att leta efter fel istället för att leta efter det positiva? Men då kallas man för naiv och det är inte lika stor "tyngd" i de böckerna/pjäserna/artiklarna/bloggarna.


Jag funderar på att skriva en bok om alla de människor jag lärt känna - kändisar och vanliga människor - och bara plocka fram allt det vackra och fina! Ingen kommer att tycka att den boken är "ett stort litterärt verk." Och frågan är hur många som kommer att köpa den. För det är ju mycket roligare att läsa elakt skvaller.


Annika - som vet att vi människor ofta är en spegling av vår omgivning

Av Annika - 24 april 2008 16:08


Dagens solsken går till den underbara personalen här på Björkhaga hotell - alltid lika trevliga och service inriktade! Och så lagar dom underbar mat. Salladsbordet är inte bara gott, det är så vackert!!


Mannen med ölflaskan i högsta hugg är min kollega Jan från Eksjö.


Annika - som trillade dit idag, d v s ner i godisskålen :)

Av Annika - 23 april 2008 22:04


Ikväll jobbade kursdeltagarna själva och vi handledare fick lite ledigt. Jag passade på att köra iväg till Tidaholm för att hälsa på Carina. Carina var den som ledde in mig på "indianstigen" en gång för åtta år sedan. Själv driver hon Vildeken, en förening som hjälper framför allt Navajo i Arizona, men även andra stammar som är utsatta för förtryck. Så vill  ni hjälpa indianer rekommenderar jag varmt denna förening.


Annika - som blev så trött så jag vet inte vad jag ska skriva här nere. Gäsp!!!

Av Annika - 23 april 2008 14:47


Naturen innehar den starkast läkningskraft som finns - nästintill vårt eget psyke. (Min egen åsikt....) Det finns något så rogivande och lugnande i naturen, vilket till stor del handlar om naturens rytm. Det blir dag, det blir natt. Det blir vinter, det blir vår. Och sommar. Och höst. Vartenda år. Och det finns ingenting - absolut ingenting - vi människor kan göra för att förändra den rytmen. Vi kan bara följa med och låta naturen bestämma. Och det är just det som är så vilsamt.


För att inte tala om alla underverk vi ser i naturen varenda dag! Jag försöker verkligen ge mig tid, stanna upp och notera dom. Även om jag sett dom 100 gånger tidigare. När vi börjar ta underverken för givet riskerar vi att också tappa vår ödmjukhet och tacksamhet till livet.


Så jag tog en skogspromenad under lunchen och fick se vårens underverk på nära håll: vitsippor! En skog i vårskrud med silkeslen mossa, träd som väcks till liv och en liten vårbäck - är inte det ett underverk?! Vi har t o m tillgång till det gratis!


Annika - som alltid letar underverk, och alltid hittar dom!

Av Annika - 22 april 2008 20:58


Idag har vi arbetat 12 timmar med personlig utveckling. Det är intensivt men tiden går fort och vi lyckades faktiskt sluta redan 20.00. Jag hann med en promenad ner till själva Mullsjö och tog några foton. Solen höll på att gå ner och spred ett vackert sken över sjön, det är skönt att komma ut när man suttit inne så länge.


Jag har fått så mycket att tänka på - det händer saker och ting runt omkring mig, inte speciellt positiva. Folk sorteras ut, vänner man trodde var vänner visade sig inte vara några vänner alls. Jag tror alla har varit med om sådant där och vanligtvis kommer något mycket bättre ut av det hela. Men just nu känns det lite tufft för det innebär ju alltid en besvikelse när folk man litat på visar andra sidor. Men det har säkert en mening, kanske att jag skall gå åt ett annat håll i livet. Vi får se.....


Börjar bli väldigt sugen på att komma igång med boken igen!


Annika - som känner en trött förvirring men hoppas att det är början på något nytt




Av Annika - 21 april 2008 21:35


I flera år har Arvol och Paula drivit sin ideella organisation Wolakota där de samlat in pengar för fredsbevarande manifestationer som t ex "World Peace and Prayer Day". 9 november 2007 stängdes organisationen av myndigheterna p g a att bokslut inte har lämnats in.


Deras hemsida ligger fortfarande uppe. Jag får beklaga att jag hänvisat till den både på BCBooks och Spirits for Sales hemsida. Jag hade ingen aning om att Wolakota inte längre fanns utan fick höra det i går kväll genom skvaller från reservaten. Vid förfrågan till Paula bekräftar hon att Wolakota varit nedlagd sedan i höstas och att Arvol och hon kommer att arbeta vidare under en annan ideell organisation - dock inget namn angivet.


Annika - som har många frågetecken i huve´t???

Av Annika - 20 april 2008 19:52


Efter en långpromenad hoppade jag in i bilen och körde de 15 milen till Mullsjö. Mullsjö ligger några mil nordväst om Jönköping. Här har jag bott på Björkhaga hotell av och till i snart åtta när jag har mina ledarskapskurser.


Jag har kämpat i snart 20 år med att hjälpa människor att må bättre, att skapa harmoniska arbetsplatser, samhällen och en bättre värld (men det låter så stort). Under en vecka ska vi nu jobba intensivt ( 08.00 - 22.00 !) med en liten grupp deltagare från olika företag och kommuner. Vi jobbar med personlig utveckling, kommunikation, konflikthantering och teamutveckling på ett sätt som får de flesta deltagare att åka härifrån med bättre självförtroende och en riktig vitamininjektion!


Det är en förmån att få jobba med sådant här både professionellt och på fritiden! Att få styra bort från pengar-och-pryltänkande till ett mer mänskligt tänkande, ett helhetstänkande som innebär att vi alla är värdefulla, hur vi än ser ut och vilka styrkor vi än bär på. Vinna-vinna situationer för alla, som anställda, som privatpersoner och som en del i den stora världen.


Så om bloggen blir lite tunn den här veckan, så vet ni vad det beror på. Dagarna är långa. Men jag ska försöka hinna med några ord innan jag kollapsar på kvällarna. :)


Annika - som redan kollapsat. Kanske för mycket syre, jag har promenerat 1 1/2 mil den här helgen!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Skapa flashcards